Annonce
Digeposten

Jeg anbefaler: Min mors pebernødder, gavekort og VM-håndbold

Ugens anbefalinger bærer præg af, at julen nærmer sig. Collage
I en tid hvor corona-restriktioner igen er en del af hverdagen, kunne det være en idé at støtte de handlende ved at give et gavekort i julegave. Og så er det altid en god idé at bage min mors pebernødder.

Læs ugens anbefalinger her.

1. Min mors pebernødder

Gå i køkkenet og bag min mors pebernødder. Opskriften er hermed givet videre. Privatfoto

I denne søde juletid er det oplagt at bage julesmåkager, og her er der en favorit, der går igen i min familie. Jeg kender dem som min mors pebernødder, men der er tale om en gammel familieopskrift. Først rører du 175 gram sukker, 100 gram margarine og et æg sammen og tilføjer derefter en teskefuld nelliker, en teskefuld peber, en teskefuld kanel, hakkede mandler, 250 gram mel og en lille smule fløde. Sæt dejen på køl og form derefter pebernødderne, som skal bages i cirka 10 minutter ved 180 grader. Den varmeste anbefaling herfra.

2. Køb et gavekort

Et gavekort til en lokal butik eller en restaurant kan være en måde at støtte det lokale handelsliv. Foto: Mads Grinderslev

Årets store gavegiverdag juleaften nærmer sig, og det samme gør julefrokoster, hvor man måske står og mangler en værtindegave. Og her kunne det være en idé at give et gavekort til en lokal forretning eller restaurant. Corona-restriktioner er igen en del af hverdagen, hvilket kan ramme det lokale handelsliv i form af færre kunder, og her kan gavekortskøb være en måde at bakke op.  

3. Besøg julebyen Tønder

Har man brug for et skud julestemning er julebyen i Tønder en mulighed. Foto: Mads Grinderslev

Går du og savner et skud julestemning, er der flere muligheder, der er værd at afprøve. Tag i biografen og se en julefilm, sæt dig foran skærmen derhjemme og se klassikerne Alene Hjemme 1 eller 2, eller - og det er denne gang anbefalingen herfra - tag et smut forbi Julebyen Tønder. På torvet er der forskellige boder, hvor man kan indsnuse duften af brændte mandler og købe alt fra æbleskiver og gløgg til julepynt. Og i løbet af ugen er der forskellige tiltag. For eksempel flyver julemanden nogle dage fra taget på turistkontoret.  

4. Spil teater

Tønder Kulturskole inviterer til juleteaterworkshop på lørdag - tiltaget er for børn i alderen 10-12 år. Arkivfoto: Martin Franciere

Og så en anbefaling til et ungt publikum. På lørdag den 11. december kan børn i alderen 10 til 12 år være med til at skabe en version af Dickens klassikeren "Et Juleeventyr" om gnieren Scrooge - arrangementet foregår på Tønder Kulturskole. Workshoppen begynder klokken 10.00, og afsluttes med en fremvisning klokken 13.30, hvor alle er velkomne. Det er gratis for børn at deltage i workshoppen, men de skal have en billet for at være med. Du kan finde flere oplysninger - også om billetterne - på Tønder Kulturskoles hjemmeside.  

5. Kvindehåndbold

Det danske kvindelandshold deltager i øjeblikket i VM i Spanien, og de danske tv-seere kan følge med på TV2. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

December er lig landsholdshåndbold, og i år afvikles der VM i Spanien, hvor de danske kvinder har lagt godt fra land.  I de kommende dage begynder turneringen for alvor at blive spændende, når der afvikles mellemrundekampe og senere knald eller fald-kampe frem mod finalen den 19. december. Så hvis man er sportsinteresseret, er det frem med klaphatten, og så er det ellers bare at håbe på nogle af de magiske øjeblikke, som de danske håndboldlandshold har været så leveringsdygtige i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Håndbold, andelår og Afrikas stjerne

Annonce