Annonce
Digeposten

Jeg har fået min drømmepost

- Jeg holder rigtig meget af Vadehavet og har jeg et møde, hvor jeg har mulighed for at lægge vejen forbi Kystvej og lige få en lille snert af Vadehavet, så bruger jeg gerne lidt længere tid på kørslen, smiler René og konstaterer at det nye udsigtspunkt, der blev indviet i går giver en storslået udsigt over Vadehavet og Verdensarven. (Foto: SVO)

Udvalgsformand René Andersen, Skærbæk, glæder sig over at være en del af Kultur- og fritidspolitikken i Tønder Kommune.

Annonce

SKÆRBÆK: - Jeg har altid interesseret mig for politik - både lokal-, men også landspolitik. Jeg har været involveret i foreningsarbejde så længe jeg kan huske og blev allerede som 19-årig valgt som formand for en boldklub, fortæller Kultur- og Fritidsudvalgsformand René Andersen, Skærbæk.

- Hjemme hos mine forældre diskuterede vi ikke som sådan politik, men gennem frivilligt arbejde og spændende personligheder her i mit lokalområde blev min interesse alligevel vakt. Jeg vil dog gerne indrømme, at hvis ikke Svend Ole Gammelgård havde prikket mig på skulderen og opfordret mig til at stille op, så var jeg nok ikke kommet i gang. Jeg havde et par dages betænkningstid, før jeg slog til for sådan en chance skal da prøves af.

Med virkelig god lokal opbakning blev jeg valgt, første gang jeg stillede op - det var fantastisk. Jeg har også den indstilling at jeg, når jeg bliver gammel, ikke vil sidde og fortryde de valg, jeg ikke tog. Til gengæld er jeg også typen at var det ikke mig, var det blevet ved én valgperiode. Borgerne kan ikke være tjent med at man har nogle politikkere, der ikke er her 100%.

Og da jeg så blev genvalgt, så blev jeg da rigtig hooked. Nu kunne man begynde at følge resultaterne af de ting man havde været med til at sætte i gang.

Jeg var 32 år, da jeg blev valgt ind og jeg er utrolig glad for at jeg havde to valgperioder før jeg blev udvalgsformand. Jeg kender til arbejdsgangene og jeg misunder bestemt ikke de kolleger der er første gangs valgt og kommer ind som udvalgsformand - det er en stor mundfuld.

Som udvalgsformand skal du se det hele lidt mere fra oven - samle trådene fra de forskellige underudvalg og få arbejdet til at glide bedst muligt i udvalget, samtidig med at vi overholder det der bliver bestemt af kommunalbestyrelsen.

- Lige nu kan jeg ikke forestille mig at være fuldtidspolitiker. Jeg trives med at lave noget helt andet ind i mellem de politiske møder. Men jeg sætter en ære i, ikke at forsømme nogle møder.

Det kræver også fleksible arbejdsgivere. Jeg arbejder hos et grossistfirma i Ribe og ved en entreprenør i Døstrup. Jeg har aldrig lagt skjul på at jeg prioriterer kommunalbestyrelsesarbejdet meget højt og min møde-fraværsprocent er minimal. Det har arbejdsgiverne accepteret og det er jeg utrolig taknemlig for.

Annonce

9 års erfaring

Nu er jeg i gang med min 3. valgperiode og har knap 9 års erfaring. Det har været en fantastisk rejse at være med i kommunalpolitik og være medbestemmende over ting som berører de næsten 40.000 personer vi er i kommunen.

Da jeg fra årsskiftet blev udnævnt til Kultur- og Fritidsudvalgsformand, fik jeg min drømmepost - jeg kan ikke forestille mig at der findes noget bedre at arbejde med i kommunalbestyrelsen. Det er et helt fantastisk område at være en del af. Vi kommer ud blandt folk og får del i de glæder som frivillighed skaber. Vi skal ikke bare sidde på kontoret med tal, men har mulighed for at komme i kontakt med stort set alle i kommunen - det er da en gave.

- Vi har virkelig et rigt foreningsliv i Tønder Kommune og jeg kan stadig blive fuldstændig imponeret over, hvad folk formår at løfte i flok. Det kan vi være stolte af. Jeg ville ønske jeg havde uanede økonomiske midler at råde over, for der er så mange gode ting at bakke op om, men sådan er virkeligheden jo desværre ikke. Lige nu sidder vi og pusler med at få budgettet klar til det kommende budgetseminar. Vi har jo i indeværende år valgt at opgradere alle vores kunstgræsbaner, hvor de eksisterende bliver renoverede og der etableres to nye baner. Det er en væsentligt udgift, men vi må bare indse at det er blevet en nødvendighed for klublivet.

I det kommende budget prioriterer vi vores svømmehaller. Arrild har lige fået en make-over og nu står Skærbæk og Tønder for tur. Der er nogle nye lovkrav, som vi i første omgang skal sikre er opfyldt.

Generelt skal vi passe på med at sætte for mange projekter i værk ad gangen fra kommunens side. Vi skal ikke bare sætte i gang for så at slippe driften og lade det gå til grunde - samtidig har vi har jo også en forpligtelse til at understøtte de eksisterende aktiviteter - så det er altid en balancegang.

Annonce

Opvokset med foreningsliv

Jeg er født og opvokset i Frifelt og her har vi et utrolig stærkt foreningsliv. Her ved alle, at skal der ske noget, så kræver det en stor egen indsats. Det var med til at skærpe min interesse for frivillighed. Jeg er imponeret over hvor meget man har klaret i så lille et samfund med relativt få indbyggere.

Og nu hvor jeg kommer hele kommunen rundt, kan jeg så konstatere, at det faktisk ikke er enestående. Vi har utrolig mange små samfund i Tønder Kommune, der virkelig kan stå sammen og ved frivillighed får skabt et helt fantastisk fællesskab med masser af kulturelle og sportslige tilbud. Det imponerer mig hver eneste gang - det er så godt gået.

Annonce

Hvad bruger du en fridag på?

René konstaterer stille og roligt, at der er langt mellem de egentlige fridage med en helt tom kalender.

- Mange kulturelle og sportslige arrangementer foregår om aftenen og i weekenden, og der er så mange ting jeg gerne vil deltage i og give min støtte til. Heldigvis er min kæreste Linda rigtig sød til at prioritere mit arbejde og tager gerne med mig rundt til arrangementer om aftenerne og i weekenderne, så vi kan dele oplevelserne. Det gør jo også at man ikke betragter det som arbejde, men noget vi nyder i fællesskab.

Her i forrige weekend var vi således både i Tyskland, Ballum og Højer og jeg nyder at komme rundt i hele kommunen og se hvordan frivilligheden trives.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce