Annonce
Digeposten

Jeg kommer hjem når der ikke er flere penge

Julie Schnoor drømmer om at rejse hele opsparingen op. Til September rejser hun 6 uger til Tokio. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Julie Schnoor bliver student til sommer, og når sommerferien slutter har hun sparet op til sin livs rejse. Hun planlægger et sabbatår hvor hun af flere omgange vil rejse, ind til pengene er brugt.
Annonce

Bylderup-Bov: - Når der kun er penge til en flybillet tilbage, så kommer jeg hjem. Jeg skal da ud at rejse nu, hvornår skal jeg ellers gøre det? Jeg bliver jo nok aldrig pensionist, før jeg er så gammel så jeg ikke kan rejse, griner Julie Schnoor. Hun er 21 år og går på den samfundsfaglige linje på Tønder Gymnasium, hvor hun bliver student til sommer.

Netop samfundet interesserer den unge pige, der klarer sig bogligt fint og forventer at hun, efter et sabbatår, skal til København, hvor hun ikke helt ved hvad hun skal. Hun har tænkt på at læse sociologi, et fag der beskæftiger sig med mange af de områder hun interesserer sig for.

- Jeg er ret boglig, så universitetet giver mening for mig, og jeg vil gerne arbejde med noget der handler om samspillet mellem samfund og mennesker, fortæller Julie Schnoor, der betegner feminisme som en af hendes mærkesager og i det hele taget er bevidst om sin egen og unges rolle i samfundet.

Annonce

Drømmen er...

Når Julie ikke går i skole, arbejder hun som receptionist på Enjoy på Rømø, er holdleder for et U18 håndboldhold i Bylderup, er sammen med veninderne og så sætter hun stor pris på at bruge tid med familien og gå en tur med hunden.

Det er jobbet på Rømø der skal finansiere drømmen om at rejse en hel opsparing op, i løbet af sabbatåret. Hun forventer at være hjemme i alle ferierne, for at arbejde og så vil hun rejse, når hverdagen er over Danmark.

- Jeg starter med at rejse med en grandkusine til Japan i seks uger. Vi lander i Tokio i begyndelsen af september og så er planen at opleve mest mulig, for mindst mulig penge, fortæller den rejselystne pige. Hun har endnu ikke mange konkrete planer, mere drømme, som hun er sikker på at hun vil forfølge. De to piger vil i Japan både være en uge i storbyen Tokio, og opleve landet som rygsækrejsende. Der er planer om at bestige Fujibjerget og så kunne det være fedt at snorkle med havskildpadder.

- Vi er begge to ret impulsive, så vi har ikke planlagt det hele. Jeg har det sådan, at hverdagen er så planlagt, så man også godt kan give sig selv frie tøjler, når man endelig holder fri og er ude for at opleve, siger Julie Schnoor.

Annonce

Vil rejse mere

Når hun midt i oktober kommer hjem fra Japan, skal hun med familien et smut til Norge og så skal hun arbejde i ferierne. Men ellers vil hun gerne rejse mere. I februar i år var hun 10 dage i USA. Her tog hun afsted alene for at besøge en veninde.

- Rejser har altid været et frirum for mig. Det er så inspirerende og fascinerende at se noget helt andet, fortæller hun. Planer er der ikke så mange af, ud over at rejse pengene op. Hun er helt med på at nogen vil mene det lyder impulsivt og uansvarligt, men det generer ikke Julie, hun mener at det er nu hun har muligheden og derfor er det nu hun skal rejse.

Annonce

Et års sygdom

Julie Schnoor fik sit første job i syvende klasse, og hun har arbejdet og sparet sammen, i al den tid hun har kunnet.

På et tidspunkt spillede hun elitehåndbold på Sønderjyskes U18-hold, og i den periode var det træning og ikke arbejde der fyldte fritiden.

En hovedskade satte en stopper for håndbolden og faktisk fik hun tre hjernerystelser fra november 2015 til august 2016. Derefter var hun sygemeldt i godt et år, og det efterfølgende år gik hun på Tønder Gymnasium på lavt blus, men i løbet af det sidste år, er hun kommet stærkt igen.

- Jeg er tilbage på fuld styrke, men jeg har ind i mellem enkelte symptomer og har nogle småting jeg fortsat skal træne og det kommer jeg også til at skulle i mit sabbatår, lyder det fra den energiske unge pige, der har både rejselyst og ikke mindst en klar bevidsthed om at hun skal lytte til kroppen og prioritere. Det har hendes sygdomsforløb lært hende og det har også haft indflydelse på planerne for sabbatåret.

- Jeg ved bare jeg skal ud og opleve verden og det er nu jeg skal det, forsikrer hun.

- Jeg ved bare at jeg skal ud og oplevel verden og det er nu jeg skal det. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Ældrecenter slår atter døren op

Annonce