Annonce
Digeposten

- Jeg troede, det ville blive en lille kortfilm, men så eksploderede det

Stine Schrøder fra Løgumkloster har en rolle som fysioterapeut i filmen "Onkel". Rollen var ikke svær for hende at spille. Hun har nemlig selv, som uddannet fysioterapeut og indehaver af Stines Træningscenter og Fysioterapi, dagligt kontakt med kunder på briksen. Her er hun til gallapremiere på filmen i Tønder, sammen med ægtefællen John. Foto: Jacob Schultz
Stine Schrøder er indehaver af en af rollerne i filmen "Onkel", som lige nu høster gode anmeldelser. At det skulle blive så stort, havde hun ikke regnet med for to år siden, da hun sagde ja til at medvirke.
Annonce

Løgumkloster: Da Stine Schrøder fra Løgumkloster sagde ja til at medvirke i filmen "Onkel", troede hun, at det var en lille kortfilm, som hun skulle være med i. Sådan blev det ikke. Filmen med instruktør Frelle Petersen i spidsen, vandt fornyligt hovedprisen, Tokyo Grand Prix, ved dette års Tokyo International Filmfestival, og siden er de rosende anmeldelser væltet ind.

- Det har været en udvikling, som ikke kan beskrives. Jeg troede, det var en lille kort film med små midler, som jeg skulle hjælpe med. To år efter eksploderer det med priser og gode anmeldelse. Så vi kan slet ikke følge med, siger en glad Stine Schrøder, der selv har været med til både snigpremiere i Tønder og til Danmarkspremiere i Grand Biograf i København.

Stine Schrøder er særligt glad for det velkendte i filmen.

- Det er dejligt at se scenerne, hvor skuespillerne for eksempel kommer kørende ind til brugsen i Kloster. Det er der, jeg er kommet som barn. Og så er det hjemligt, når man hører det sønderjyske sprog, fortæller hun.

Annonce

Det autentiske

Selvom det er første gang, at hun står foran et kørende kamera, var Stine Schrøder ikke nervøs. Hun spiller rollen som fysioterapeut i filmen, og ligesom mange af de øvrige amatørskuespillere der medvirker, er det en meget autentisk rolle.

Stine Schrøder er nemlig til daglig selv fysioterapeut med egen klinik, Stines Træningscenter og Fysioterapi, i Løgumkloster.

- Man spiller ikke skuespil. Man bruger bare den erfaring man har fra sit daglige arbejde. Det gør, at rollerne er meget mere autentiske.

Der var heller ikke noget manuskript, der skulle følges under optagelserne.

- Frelle (instruktør, red.) sagde til mig, at jeg bare skulle gøre og sige de ting, som jeg gør i mit arbejde som fysioterapeut og tale sønderjysk samtidig. Det lå jo bare på rygraden, fortæller Stine Schrøder, der har været fysioterapeut i 14 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce