Annonce
Digeposten

Køb varen før den findes: Ny platform for crowdfunding satser lokalt

Julie Hermansen. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet.
Crowdfunding - at man som forbruger bakker op om et en iværksætter ved at købe et produkt, inden det er helt færdigt, har gået sin sejrsgang på mange fronter. Nu bliver idéen også et værktøj for lokale iværksættere.
Annonce

TØNDER KOMMUNE: Er du sprunget ud som iværksætter, eller har du en god idé på hånden, som du gerne vil have realiseret?

Så er der ny opbakning på vej. Tønder Erhvervsråd barsler med en ny, lokal platform for crowdfunding, altså muligheden for, at man som forbruger kan give et økonomisk bidrag til en lokal iværksætter ved at købe vedkommendes produkt, inden det er sat i produktion.

Det nye format skal først og fremmest give de nystartede initiativer en ekstra mulighed for at skabe finansiering til projektet, og samtidigt kan man få prøvet, om der faktisk er interesse for ideen.

Den nye crowdfundingplatform har været tilgængelig fra starten af december, og allerede nu har de første iværksættere vist interesse for tiltaget.

Annonce

Flere muligheder

Ideen, der nu er blevet til et samarbejde med den danske crowdfundingside Booomerang.dk, som skal samle enderne og bliver stedet, hvor man som kunde kan vise sin støtte til de lokale projekter.

Det hele blev sat i gang på baggrund af, at gode ideer ofte strandede på manglende kapital, forklarer destinationsudvikler Julie Hermansen fra Tøndermarsk Initiativet.

- Da vi fik idéen til at gøre crowdfunding til et lokalt tiltag, kom det først og fremmest af, at vi så flere gode ideer gå i stå, fordi de lokale iværksættere manglede kapital. Der er crowdfunding en løsning, som er til at sætte i gang, for teknikken ligger der jo allerede, forklarer hun.


Da vi fik idéen til at gøre crowdfunding til et lokalt tiltag, kom det først og fremmest af, at vi så flere gode ideer gå i stå, fordi de lokale iværksættere manglede kapital.

Julie Hermansen


Indtil videre har de første seks lokale tiltag meldt sig under fanerne og skal nu ud at prøve, om idéerne til alt fra lokal gin til lokale bogudgivelser og arrangementer holder vand.

Julie Hermansen vurderer, at tanken om lokal crowdfunding passer godt ind i tidens tendens til at bakke mere op om det lokale.

- Lige nu er tendensen med at støtte op om det lokale godt på vej frem. Jeg forventer, at der bliver mere af det, og at markedet for de lokale idéer og varer vil vokse.

Annonce

Fysisk platform

Hvis du hellere vil se de lokale iværksætteres varer i fysisk form, så kommer muligheden desuden til Tønder i det nye år. En anden side af udspillet er, at man barsler med den nye butik "Herstellern", som får til huse i gågaden i Tønder, forklarer Julie Hermansen.

- Vi kommer også ud med et fysisk projekt i form af "Herstellern", som bliver en butik i gågaden i Tønder. Her vil hylderne blive fyldt med lokale fødevarer, lokal kunst og kunsthåndværk, ligesom der vil være formidling af lokale oplevelser. Det er forventningen, at butikken kan åbne til marts, afrunder hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce