Annonce
Digeposten

Kaj sørger for fest og musik på Møllevangen

Kaj Steenholdt har været frivillig i Møllevangens Vennekreds i 25 år. De sidste 15 år som formand. Dagen markeres på plejehjemmet, når vennekredsen afholder generalforsamling den 25. marts. Her er Kaj Steenholdt igen på genvalg - han plejer at blive valgt uden modkandidater. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
For 25 år siden blev Kaj Steenholdt valgt ind i bestyrelsen for Møllevangens Vennekreds. De sidste 15 år har han fungeret som formand. Det har været 25 dejlige år, lyder det fra jubilaren.
Annonce

AGERSKOV: Den 23. marts er det 25 år siden, at Kaj Steenholdt blev valgt ind i bestyrelsen for Møllevangens Vennekreds. De sidste 15 år har den 69-årige fynbo fungeret som formand for vennekredsen, der nu er vennekreds for Agerskov Friplejehjem Møllevangen.

Kaj Steenholdt blev valgt ind i bestyrelsen som 44-årig. Han var ung dengang, og det er han såmænd stadig - selv efter 25 år.

- Jeg har været den yngste hele tiden, siger Kaj Steenholdt og begrunder sit frivillige arbejde med, at han er nysgerrig af natur og vil gøre en forskel.

Som allerede nævnt stammer Kaj Steenholdt fra Fyn, men som 21-årig fik han arbejde hos Vestfrost i Esbjerg og slog sig ned i Skærbæk. Siden mødte han Marie, som han blev gift med dagen før sin 40-års fødselsdag. Marie, der døde af kræft efter 14 års ægteskab, stammede fra Agerskov, og derfor flyttede Kaj Steenholdt til landsbyen.

Kaj Steenholdt stammer fra Fyn, men slog sig ned i Agerskov, da han blev gift med Marie. Selv om hun gik bort for en del år siden, har han valgt at blive boende i landsbyen. Han har hele familien samlet i Skærbæk, hvor han har tre børn, 10 børnebørn og nummer to oldebarn på vej, fortæller han. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Musik og fest

I Agerskov fik han arbejde som gravermedhjælper ved Agerskov Kirke, og ved siden af havde han både tid og overskud til at arbejde som frivillig for Møllevangens Vennekreds. Kaj Steenholdt havde dog tid til mere, og i en periode på fire år frem til for to år siden, var han Agerskov repræsentant for Ældrerådet i Tønder Kommune.

Kaj Steenholdt er glad for den lokale opbakning til de mange initiativer og arrangementer vennekredsen gennemfører i løbet af året - alt sammen for at samle penge sammen til Møllevangen.

Hvert år sikrer de indsamlede midler et væld at aktiviteter for plejehjemmets beboere - de inviteres til julemarked, 10 årlige bankospil, fastelavnsfest, julefrokost og det store sønderjyske kaffebord. Der har også været besøg af kendte musikere som Jodle Birge, Far og Søn (kendt som Bjørn (og Okay) og Kandis Johnny) samt Lis og Per.

Annonce

Gammel bus

En af de helt store oplevelser var, da plejehjemmets beboere fejrede friplejehjemmets et-års fødselsdag for to år siden. Turen gik til Haderslev Fjord, hvor beboerne fik en på opleveren på det gode skib Helene. Turen til Haderslev foregik i plejehjemmets egen bus, som blev sponsoreret af vennekredsen for 24 år siden, da Kaj Steenholdt var ganske ung i bestyrelsessammenhæng. Bussen er stadig den samme. Selv om den kun er på vejen fire gange om ugen på småture i nærområdet, så håber Kaj Steenholdt, at han kan være med til at donere en ny bus i erstatning for den gamle. Men før det kommer så vidt, vil formanden gerne polstre kontoen lidt.

- Vi har 400.000 kroner på bankbogen. Pengene er øremærket en ny bus, men jeg vil ikke tømme kontoen helt, så vi skal have samlet lidt flere penge ind, lyder det snusfornuftigt fra Kaj Steenholdt.

Annonce

25 dejlige år

Når den årlige generalforsamling i Møllevangens Vennekreds afholdes den 25. marts på plejehjemmet vil Kaj Steenholdt være på valg. Det er han hvert andet år. Hidtil har der ikke været modkandidater, og han plejer at blive genvalgt med klapsalver. Sådan går det måske også denne gang. I så fald har Kaj Steenholdt tænkt sig at fortsætte som formand i hvert fald yderligere to år. Hvad der siden skal ske, er uvist.

Uanset hvad, har Kaj Steenholdts arbejde gennem årene sikret halvanden million kroner til friplejehjemmet og dets beboere. Leder på friplejehjemmet, Ruth Nørgaard, er utrolig taknemmelig for den indsats, jubilaren har lagt i sit frivillige arbejde.

- Hans og bestyrelsens arbejde er utroligt vigtigt for Møllevangen. Vi plejer at kalde dem for Møllevangens guld. Bestyrelsen sikrer hænder og økonomiske midler til at realisere drømme for Møllevangen, siger Ruth Nørgaard og tilføjer, at for Kaj Steenholdt er det en æressag at udgøre det frivillige arbejde. Og at han gøre det med stolthed.

Kaj Steenholdt er bare glad for, at han har kunnet hjælpe:

- Det har været 25 dejlige år. Tiden er gået hurtigt, men jeg har ikke fortrudt et sekund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Per giver en hånd med lokalt

Annonce