Annonce
Digeposten

Kender du din lokalhistorie?

Vandreudstillingen består af 16 store plancher med en lokal bid af historien om Genforeningen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Genforening: I forbindelse med fejringen af Genforeningen, der for alvor bliver skudt i gang den 10. februar med afstemningsfester rundt om i kommunen, har lokalarkiverne i Tønder Kommune været i gemmerne for at gøre dig klogere på din lokalhistorie.

Ni ud af de i alt 14 historiske arkiver har ledt æsker, skuffer og arkiver igennem for at finde historier, der har fundet sted i hver deres lokalområde for præcis 100 år siden.

Det er resulteret i en vandreudstilling bestående af 16 store plancher med historier og billeder. Udstillingen skal gå rundt i kommunen i løbet af året til de forskellige arrangementer, hvor Genforeningen bliver fejret.

- Hver fortælling er en lille bid af den samlede historien. Ved at de lokalhistoriske arkiver kommer med deres egne historier, er der ingen historier, der bliver gemt eller glemt, fortæller Birgitte Thomsen, der er leder af de lokalhistoriske arkiver.

Som et supplement til udstillingen, er de ni lokalhistoriske arkiver gået sammen om en bog med historier om begivenhederne for 100 år siden.

Bogen "Genforeningen i Tønder Kommune" kan købes hos lokalarkiverne eller i forbindelse med udstillingen og koster 40 kroner.

Ni ud af 14 lokalarkiver har fundet materiale til udstillingen, som fortæller historier om det, der skete i lokalområderne for 100 år siden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Leder af de 14 lokalhistoriske arkiver, Birgitte Thomsen, præsenterede vandreudstillingen i forbindelse med udgivelsen af bogen "Genforeningen i Tønder Kommune". Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce