Annonce
Digeposten

Kis og Jens har gået hånd i hånd i 65 år

Jens og Kis Clausen har den 8. april 2021 været gift i 65 år. Foto: Mathies Dalsgaard
I 1956 blev Kis og Jens Clausen gift, og det har de været lige siden. Den 8. april kan de fejre krondiamantbryllup, men det bliver ikke med en stor fest, som de ellers havde håbet på.

Rømø: 65 år.

Den 8. april har Kis og Jens Clausen været gift så længe. Dermed kan parret fejre krondiamantbryllup, men det bliver ikke med en kæmpe fest, som parret ellers havde håbet på.

- Coronapandemien har sat en stopper for den store fest. Derfor mødes vi i første omgang kun med vores allernærmeste på dagen, siger Jens Clausen.

Annonce

For de to føles det, måske noget overraskende, ikke specielt at have et krondiamantbryllup inden for rækkevide.

- Tiden går så stærkt, og vi er jo ikke gamle, så derfor kan det jo heller ikke passe, at vi har krondiamantbryllup. Det er kun, hvis man ser på dåbsattesten, siger Kis Clausen.

De to mødte hinanden i starten af 1950'erne. Kis var gymnast i Esbjerg, hvor hun voksede op. En dag skulle hun være med til en gymnastikopvisning i Rejsby. Til arrangementet mødte hun Jens.

- Vi faldt så meget i snak, at vi endte med at udveksle adresser, siger Jens Clausen.

Kis og Jens Clausen blev siden gift i Skads Kirke i 1956.

Ponyer på Rømø

De flyttede til Lundsmark, hvor de havde gården Vestergård i en årrække. Det var også her, at de fik børnene Claus og Gitte. På et tidspunkt fik Gitte en pony, som hun kunne ride på.

Den viste sig at blive utroligt populær, hvor end den bevægede sig. Her så Jens og Kis en forretningsmulighed. Derfor tog Jens til Storbritannien for at hente 16 Wales Mountain ponyer med hjem til Danmark.


De ægteskaber, hvor folk ikke tør udtrykke deres meninger, det er ofte dem, der går galt. Vi har haft en fri meningsudveksling undervejs.

Jens Clausen


I sommerperioden blev der derfor startet en virksomhed, hvor der blev udlejet ponyer og guidede rideture på Rømø. Det hele foregik fra en beskeden campingvogn, hvor familien med to voksne og to børn opholdt sig til sæsonen var slut.

- Dengang var der ikke en sæson uden for sommerferien. Der var ikke nogen i efterårsferien, så vi stoppede, når sommerferien var forbi, siger Kis Clausen.

Forretningen på Rømø voksede sig større og endte med at eksistere i 40 år. I tidens løb har mange turister fra både ind- og udland reddet rundt på ponyerne på Rømø. Jens og Kis flyttede efterfølgende også til Rømø, hvor de har boet siden.

I flere år var det også Jens og Kis, der stod for udlejningen af ponyer i Legoland.

I 40 år udlejede Jens og Kis Clausen ponyer på Rømø. Foto: Mathies Dalsgaard
Annonce

Fri meningsudveksling

De to har svært ved at finde ud af, hvor de 65 år pludseligt er blevet af. I løbet af de mange års ægteskab har nøglen til at få det hele til at fungere været samarbejde.

- De ægteskaber, hvor folk ikke tør udtrykke deres meninger, det er ofte dem, der går galt. Vi har haft en fri meningsudveksling undervejs. Der er det også praktisk, at man kommer op i årene. Jo ældre vi bliver, jo mindre kan vi høre, så jo mere kan vi komme til at råbe, siger Jens Clausen med et smil.

I løbet af de mange års ægteskab har verden også udviklet sig markant. Særligt teknologien har sat fart på udviklingen. Hver morgen holder Kis og Jens Clausen dog fast i et spil yatzy, mens der også er tid til at læse avisen i en papirudgave.

- Jeg er stået af alt det med computer og e-post og den slags. Der er Jens noget mere nysgerrig til at følge med. Men jeg synes, tingene går for hurtigt i dag, siger Kis Clausen.

Og lige om lidt er der gået 65 år, hvor parret har gået hånd i hånd.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce