Annonce
Digeposten

Kloster Mærken efter aflysning - Nu markeres festen alligevel

Kloster Mærken bliver ikke en omgang med masser af mennesker denne sommer, men nu markeres festlighederne alligevel en smule. Arkivfoto
I starten af august skulle mere end 30.000 mennesker have været samlet til Kloster Mærken, men sådan bliver det ikke i år. Nu venter der dog et alternativ.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Året 2020 er formentlig et år, som der ikke er ret mange, der vil glemme. Et år med masser af begivenheder og forventninger, men et år hvor rigtig meget af det på grund af corona endte ud i en stor fuser.

Sådan har skæbnen desværre også været for Kloster Mærken, der skulle have fundet sted mellem den 7. og 8. august i Løgumkloster.

Mere end 30.000 mennesker var ventet, men i stedet for glade ansigter overalt, bliver der nu meget stille. Aflysningen skal dog ikke betyde, at Løgumkloster og andre interesserede ikke skal have mulighed for at markere festen, der aldrig blev til noget.

Nu venter der nemlig en ny mulighed - digital frem for fysisk.

- Vi laver en LIVE-sending på Facebook. Vi tager nogle elementer fra legatuddelingen, og selve uddelingen bliver til noget med formanden for tivoliforeningen i spidsen. Borgmesteren kommer også, og han skal jo drilles lidt i forbindelse med mærkens monolog, siger Klosters lokale dyrlæge og spasmager Ole Caspersen.

Annonce

En højtid

I Løgumkloster er meget anderledes denne sommer. Det har de fleste forståelse for, men det vil trods alt være mærkeligt med en sommer helt uden at markere mærken, der har rødder helt tilbage fra munketiden i 1173.


Vi har fire højtider i Kloster. Påske, pinse, jul og så Kloster Mærken. Sommeren er slet ikke den samme nu.

Ole Caspersen, dyrlæge og spasmager


Af samme grund betyder det meget for Ole Caspersen og folkene bag at kunne markere fejringen, selvom det ikke er det samme.

- Vi har fire højtider i Kloster. Påske, pinse, jul og så Kloster Mærken. Sommeren er slet ikke den samme nu. Der er bare en særlig stemning i byen i forbindelse med Kloster Mærken, og så mange lokale, foreninger og frivillige er med, understreger han og fortsætter.

- Det er jo en sølle erstatning, men vi synes alligevel, at det er en fint lige at lave en markering. Det er et slags lys i sorgen over aflysningen, mener han.

Annonce

Hold jeres egen fest

Den nye begivenhed med Facebook LIVE vil finde sted den 6. august på Kloster Mærkens Facebook-side.

Og selvom det bliver gennem en skærm, har Ole Caspersen en opfordring om, at man holder festlighederne på sin helt egen måde.

- Vi håber, at rigtig mange vil koble sig på og måske samle sig privat og hygge omkring det. Man kan markere, at det var nu, vi burde have været i gang. Vi håber, at det kan blive en lille opmuntring, slutter spasmageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce