Annonce
Digeposten

"Klosterkjælle" udbrændt: 19-årig mand varetægtsfængslet

Storbranden har vakt stor opsigt i Løgumkloster. Her ser lokale borgere nærmere på skaderne. Branden spærrede Møllegade gennem det meste af onsdagen, og slukningsarbejdet fortsatte langt ud på natten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

En lokal 19-årig mand har delvist erkendt at have startet branden, der onsdag raserede "Klosterkjælle" i Løgumkloster. Den 19-årige kom selv til skade ved branden, og blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce

LØGUMKLOSTER/SØNDERBORG: En lokal 19-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger for brandstiftelse efter onsdagens storbrand i Løgumkloster, hvor "Klosterkjælle", det tidligere Møllekroen, udbrændte totalt. Branden tog hurtigt til i styrke omkring klokken 13.00 onsdag.

"Klosterkjælle", der indtil onsdagens brand var ombygget til en række lejemål, brændte, mens der var personer i bygningens øverste etage. Herfra måtte brandvæsnet redde en mand ud, som var i akut fare for at brænde inde i sin lejlighed. Manden blev reddet ud med en stige, mens i alt fem personer, der var i bygningen, blev tilset for røgforgiftning. De tre blev efterfølgende kørt på skadestuen.

Slukningsarbejdet foregik fra begge sider af bygningen. I alt fem blev tilset for røgforgiftning, hvoraf de tre blev kørt på sygehuset til nærmere observation. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Lukkede døre

Blandt de fem, der blev tilset, var den 19-årige mand, som torsdag kom humpende ind i retslokalet i Sønderborg. Han har i grundlovsforhøret delvist erkendt at have stået bag branden, men resten blev afholdt bag lukkede døre trods protester fra pressen. I grundlovsforhøret erkendte den 19-årige via sin forsvarer, advokat Lone Adolphsen, de faktiske forhold omkring selve brandstiftelsen. Men advokaten understregede, at hendes klient ikke vidste, at der befandt sig mennesker i ejendommen.

Anklager Anders Schøler begærede derefter lukkede døre med den begrundelse, at den tiltalte skulle igennem nye afhøringer, og vidner skal afhøres.

- Og de skal ikke kunne læse i avisen, hvad der bliver oplyst i retten, påpegede anklageren.

Avisens udsendte protesterede mod dørlukningen med den begrundelse, at mange detaljer fra branden allerede var kendt i offentligheden og at branden havde vakt betydelig opsigt i lokalområdet. Protesten hjalp ikke noget. Dommer Kristin Bergh fulgte anklagemyndighedens begæring om dørlukning.

Derfor står det indtil videre hen i det uvisse, hvad der var baggrund for den 19-åriges handling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce