Annonce
Digeposten

Kunst for millioner på vej til Skærbæk

Sådan forestiller kunstneren Niels Pugholm at det omdannede springvand i Skærbæk ved byparken skal se ud. Han kaldet det Himlen over Skærbæk. Skitse: Niels Pugholm
Skærbæk lokalråd har netop fået bevilliget 855.788 kroner fra Statens Kunstfond til to kunstværker. Tønder Billedkunstråd har i samme ombæring bevilget 100.000 kroner.

SKÆRBÆK: Kunststrategien i Skærbæk, der blev udarbejdet i 2016 i forbindelse med byfornyelsesprocessen i byen, står her fem år efter med et anerkendt og flot resultat. I alt er der doneret over en million kroner til gennemførelse af kunst.

- Disse tilsagn er vi enormt beæret over, siger formand for Skærbæk Lokalråd Niels Stamp i en udsendt pressemeddelelse.

Mange borgere har med Skærbæk Lokalråd i spidsen arbejdet længe med at udvikle kunst i Skærbæk. I tre etaper har borgerne været inddraget gennem borgermøder, processer og samarbejde med professionelle kunstnere.

Annonce

I den seneste proces, som er det fjerde nedslag, har fire professionelle kunstnere i første omgang fået bevilget midler fra Statens Kunstfond til udarbejdelse af fire skitseforslag.

14 donationer

Skitserne er inspireret af områdets unikke natur, lokalbefolkningen og Skærbæk Lokalråd.

- Skærbæk Lokalråd har haft stor gavn og støtte af Lotte Boesen fra Umage, som gennem alle etaper har været fundraiser, og desuden har vi gennem hele processen haft stor opbakning af Tønder Kommunes kulturkonsulent Mette Nielsen, fortæller lokalrådets Jytte Evald i meddelelsen.


Disse tilsagn er vi enorm beæret over.

Niels Stamp, formand for Skærbæk Lokalråd


Statens kunstfond har i denne tilsagnsrunde bevilget 25 procent af fondens samlede midler til projekterne i Skærbæk. De øvrige midler fordeler sig på 13 andre donationer. Dermed har Skærbæk by og lokalråd fået et særdeles flot udbytte af den målrettede kunststrategi.

I første omgang har lokalrådet valgt at fokusere på to af de fire skitser, og de to næste bliver forhåbentlig realiseret senere.

Annonce

Himlen over Skærbæk

Første skitse er udarbejdet af kunstner Niels Pugholm, der vil omdanne det nuværende springvand ved byparken. Til det projekt har også Danske Bank Skærbækfonden bevilliget en større donation. Værket er navngivet "Himlen over Skærbæk".

Den næste skitse der nu kan realiseres i forbindelse med den store bevilling fra kunstrådet, er Cai Ulrich von Platens værk, der består af udsmykning omkring og på den nye distriktsskole i Skærbæk. Dette projekt bliver realiseret i samarbejde med skolens elever og ledelse over en periode på to år. Værket består af to dele der hedder henholdsvis "skolesøjlen" og "den røde tråd".

Lige nu kan skitserne ses i vinduet i Æ Museum på Storegade i Skærbæk og på Skærbæk lokalråds facebookside.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce