Annonce
Digeposten

Kunsten brummer videre i Højer

Steffie Pedersen er en af drivkræfterne bag sydkoreaneren Sang-Heon Lee's ophold i Højer. Her arbejder han i teltet placeret ved Vandtårnet i Højer. Foto: Holger Ringgaard

Sang-Heon Lee fra Sydkorea er meget inspireret af opholdet i Danmark

HØJER: Det netop veloverståede Internationale Træskulptur Symposium i Højer havde en række kendte skulptører med på programmet og en af dem var 54-årige Sang-Heon Lee fra Sydkorea.

Da de øvrige skulptører drog videre til andre opgaver, så blev han i Højer, hvor han en måneds tid vil arbejde forskellige steder og sammen med forskellige andre kunstnere. Hans arbejder kan man til dagligt se - lige nu er det ved Vandtårnet i Højer, men det kan flytte sig til andre lokaliteter, alt efter hvordan vejret arter sig.

Skulptørerne glæder sig meget til at se mange gæster i Kunsten i Højer, når de mange skulpturer udstilles 30. juli. Foto: Holger Ringgaard

Flere skulpturer

I den periode, han arbejder i Højer, forventer Sang-Heon Lee at kunne fremstille 6, måske 7 skulpturer i forskellige størrelser. Alle fremstillet i dansk træ og forarbejdet efter alle kunstens regler.

Steffie Pedersen er kontakten mellem Sang-Heon Lee og Træskulptur Symposiet, og hun er selv en anerkendt skulptør. Hun er meget imponeret over den teknik og de finesser, som hun kan se, at Sang-Heon Lee arbejder med.

- Hver skulptør udvikler sin egen måde at gøre tingene på - men man kan da også godt se andre lidt over skulderen, smiler hun.

Synergi opstår spontant, når kunstnere mødes. Det er ideen bag, at nogle andre skulptører - blandt andet Steffie selv og hendes mand Gleb, samt maleren Birgitte Valentin og måske en keramiker, vil være at finde sammen med Sang-Heon Lee. Hvis andre kunstnere har lyst til at være med - og for eksempel sidde og strikke sammen med skulptørerne, så er de også meget velkomne til det.

Sang-Heon Lee arbejder koncentreret med en stor lærke-kævle. I forgrunden skulpturen "Lee" som han netop har gjort færdig. Foto: Holger Ringgaard
Annonce

Recidency

Begrebet recidency dækker over, at man bor et bestemt sted og lever sig ind i hverdagen der. Der gør Sang-Heon Lee i denne periode, og når han ikke arbejder med save og slibemaskiner, så er han en meget nysgerrig turist i Danmark - ikke mindst i Højer og omegn. Han er med sin koreanske baggrund meget imponeret over de helt anderledes flade omgivelser han ser her og han oplever de danskere, der passerer forbi, hvor han arbejder, som meget nysgerrige, meget imødekommende og venlige. Han nyder det danske køkken som også er væsentlig anderledes end hans hjemlands.

Gensidig inspiration mellem danske Steffie Pedersen fra Højer og Sang-Heon Lee fra Sydkorea. Foto: Holger Ringgaard
Annonce

Indisk maler

Senere, når Sang-Heon Lee er draget videre til andre opgaver i Rusland og Tyskland, så får Højers Træsskulptur Symposium besøg af en ny kunstner. Det er en kunstmaler fra Indien, som på samme måde vil bo en måned i Højer og arbejde sammen med lokale kunstnere - og igen med en udstilling som afslutning. Kig selv forbi og oplev kunsten i Højer. Hvis værkstedet er flyttet fra Vandtårnet i Højer, så gå efter lyden - det vil være den mest sikre indikation på, at her fremstilles der træskulpturer.

Et perfekt snit i en vanskelig trækævle. Det er håndværk på øverste hylde. Foto: Holger Ringgaard
Der venter mange spændende skulpturer på udstillingen på Kunsten søndag den 30. juli. Her et af dem: "Lee". Foto: Holger Ringgaard
Annonce

Mest læste

Annonce
Digeposten

Ægteparret Skøtts livsværk forlænges: Søn overtager begravelsesforretning

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Digeposten

Sportsforening sagde farvel til flere hundrede medlemmer

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nu skal der leges igennem: Toftlund Hallerne udvider konceptet

Digeposten

Ingen blomster - men massevis af fristelser: Butikkerne i Toftlund springer ud

Digeposten

Tre tips til den giftfri have

Digeposten

Satser på grønt lys: Toftlund Motorfest sætter turbo på planlægningen

Mest læste

Digeposten

Genforeningsprojekt får donation

Seneste nyt

Ugeavisen Tønder

Kom og få en snak om din nye avis

Digeposten

Diamantbryllup

Digeposten

Tag med tilbage i historien i et fotografi

Digeposten

Mod strømmen: Lokal klub har fået flere medlemmer under corona-krisen

Digeposten

Medlemstilbagegang: Kommunen er dykket ned i tallene

Digeposten

Kom med til online møde: Bliv klogere på udviklingsplanen for Rømø

Digeposten

Rock i Randerup: Kendte navne varmer op for de ukendte

Digeposten

Bestil og hent: Kommunens biblioteker hjælper med læselysten

Digeposten

Skærbæk Ungdomsboldklub får stor donation

Digeposten

75.000 kroner: Nationalpark Vadehavet støtter lokale projekter

Digeposten

Kære læser: To bliver til én

Digeposten

Vokseværk hos lokal virksomhed

Digeposten

Anne Grethe har altid haft en giftfri have

Digeposten

Toftlund: Fastelavn på en lidt anden måde

Digeposten

Rød løber og flag: De yngste elever er tilbage på skolen

Digeposten

Der skulle mere end en nedlukning til at stoppe Henriette og Badass Sølsted Squad

Annonce