Annonce
Digeposten

Kunsten brummer videre i Højer

Steffie Pedersen er en af drivkræfterne bag sydkoreaneren Sang-Heon Lee's ophold i Højer. Her arbejder han i teltet placeret ved Vandtårnet i Højer. Foto: Holger Ringgaard

Sang-Heon Lee fra Sydkorea er meget inspireret af opholdet i Danmark

Annonce

HØJER: Det netop veloverståede Internationale Træskulptur Symposium i Højer havde en række kendte skulptører med på programmet og en af dem var 54-årige Sang-Heon Lee fra Sydkorea.

Da de øvrige skulptører drog videre til andre opgaver, så blev han i Højer, hvor han en måneds tid vil arbejde forskellige steder og sammen med forskellige andre kunstnere. Hans arbejder kan man til dagligt se - lige nu er det ved Vandtårnet i Højer, men det kan flytte sig til andre lokaliteter, alt efter hvordan vejret arter sig.

Skulptørerne glæder sig meget til at se mange gæster i Kunsten i Højer, når de mange skulpturer udstilles 30. juli. Foto: Holger Ringgaard
Annonce

Flere skulpturer

I den periode, han arbejder i Højer, forventer Sang-Heon Lee at kunne fremstille 6, måske 7 skulpturer i forskellige størrelser. Alle fremstillet i dansk træ og forarbejdet efter alle kunstens regler.

Steffie Pedersen er kontakten mellem Sang-Heon Lee og Træskulptur Symposiet, og hun er selv en anerkendt skulptør. Hun er meget imponeret over den teknik og de finesser, som hun kan se, at Sang-Heon Lee arbejder med.

- Hver skulptør udvikler sin egen måde at gøre tingene på - men man kan da også godt se andre lidt over skulderen, smiler hun.

Synergi opstår spontant, når kunstnere mødes. Det er ideen bag, at nogle andre skulptører - blandt andet Steffie selv og hendes mand Gleb, samt maleren Birgitte Valentin og måske en keramiker, vil være at finde sammen med Sang-Heon Lee. Hvis andre kunstnere har lyst til at være med - og for eksempel sidde og strikke sammen med skulptørerne, så er de også meget velkomne til det.

Sang-Heon Lee arbejder koncentreret med en stor lærke-kævle. I forgrunden skulpturen "Lee" som han netop har gjort færdig. Foto: Holger Ringgaard
Annonce

Recidency

Begrebet recidency dækker over, at man bor et bestemt sted og lever sig ind i hverdagen der. Der gør Sang-Heon Lee i denne periode, og når han ikke arbejder med save og slibemaskiner, så er han en meget nysgerrig turist i Danmark - ikke mindst i Højer og omegn. Han er med sin koreanske baggrund meget imponeret over de helt anderledes flade omgivelser han ser her og han oplever de danskere, der passerer forbi, hvor han arbejder, som meget nysgerrige, meget imødekommende og venlige. Han nyder det danske køkken som også er væsentlig anderledes end hans hjemlands.

Gensidig inspiration mellem danske Steffie Pedersen fra Højer og Sang-Heon Lee fra Sydkorea. Foto: Holger Ringgaard
Annonce

Indisk maler

Senere, når Sang-Heon Lee er draget videre til andre opgaver i Rusland og Tyskland, så får Højers Træsskulptur Symposium besøg af en ny kunstner. Det er en kunstmaler fra Indien, som på samme måde vil bo en måned i Højer og arbejde sammen med lokale kunstnere - og igen med en udstilling som afslutning. Kig selv forbi og oplev kunsten i Højer. Hvis værkstedet er flyttet fra Vandtårnet i Højer, så gå efter lyden - det vil være den mest sikre indikation på, at her fremstilles der træskulpturer.

Et perfekt snit i en vanskelig trækævle. Det er håndværk på øverste hylde. Foto: Holger Ringgaard
Der venter mange spændende skulpturer på udstillingen på Kunsten søndag den 30. juli. Her et af dem: "Lee". Foto: Holger Ringgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Digeposten

Klumme: Kirkegaard og Klippekrabber

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Annonce