Annonce
Digeposten

Løgumkloster event vinder 10.000 kroner: - Det kom som et chok

Stig Warncke-Andersen er idémanden bag 14 Timers Aktiv Event i og omkring Klosterhallen. Arbejdet som han og styregruppen har lavet er nu blevet belønnet med en pris. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Idéen bag 14 Timers Aktiv Event var at skabe opmærksomhed på de mange lokale foreninger. Der har været god opbakning til arrangementet fra begyndelsen, og nu har det vundet "Den Store Klubpris" og 10.000 kroner.

LØGUMKLOSTER: Det sidste års tid har sports- og fritidsaktivisterne været presset af corona-epidemien, der har lagt låg på mange aktiviteter. Men nu er der alligevel lidt at smile over. For arrangementet 14 Timers Aktiv Event i Løgumkloster er blevet kåret som vinder af "Den Store Klubpris", der uddeles af Sportigan.

- Det kom som et chok, da de ringede og sagde, "I har vundet 10.000". Jeg troede, at han tog gas på mig. Vi er både glade og stolte over det. Vi har ikke opfundet den dybe tallerken, vi har måske bare drejet det lidt og tænkt lidt skævt på det. Nogle gange skal der ikke mere til, siger Stig Warncke-Andersen, der er idémand bag projektet.

Sammen med styregruppen og de deltagende foreninger har han stået for projektet, siden det løb af stablen for første gang i 2018. Derfor er det et fælles skulderklap, de nu har fået, understreger han.

Den medfølgende check blev uddelt foran den lokale Sportigan. Fra venstre er de Manuela (ansat Sportigan), Søren Hattesen (indehaver Sportigan Løgumkloster), Stig Warncke-Andersen og Jan, der har indstillet eventet til prisen. Pressefoto.

14 Timers Aktiv Event har budt på mange unikke oplevelser. Fra tørsvømning og neon-badminton i mørke til det mere stillesiddende skak.

Ambitionen er at vise, hvad de lokale foreninger har at byde på, så børn og voksne kan prøve nye aktiviteter af og måske opdage nye interesser.

- Det var for at styrke medlemstallet også for den lille forening, og vise hvad vi har i det gamle 6240. Jeg anede for eksempel ikke, at der var en bueskydningsforening i Øster Højst. Kan vi ved at holde arrangementet skaffe bare to nye medlemmer til en forening, så er det en kæmpe succes i mine øjne, siger Stig Warncke-Andersen, der til dagligt er halinspektør i Toftlundhallerne.

Annonce

Lokal opbakning

Idéen til eventet opstod, fordi Stig Warncke-Andersen så, hvordan der blev færre frivillige og specielt holdsport var nedadgående i antal medlemmer. Han tænkte, at hvis man kan lave messer om alt muligt andet, så kan man vel også lave en aktiv messe.

Derfor kontaktede han de lokale foreninger, og der blev lavet en styregruppe. Ved det seneste arrangement i 2019 var der 690 deltagere.


Det er et bevis på, at hvis man i fællesskab står sammen, så kan man godt lave en stor succes med et forholdsvis lille budget, når lokalopbakningen er der.

Stig Warncke-Andersen


- Det er et bevis på, at hvis man i fællesskab står sammen, så kan man godt lave en stor succes med et forholdsvis lille budget, når lokalopbakningen er der, siger Stig Warncke-Andersen.

Selvom arrangementet grundet corona-situationen blev aflyst i 2020, så lover Stig Warncke-Andersen, at de vender tilbage i fremtiden.

- Det vil jeg garantere dig for. Og nu har vi fået 10.000 kroner at råde over, så det kan da godt være, at vi kan sætte lidt ekstra skub i den. For det er i hvert fald en stor opgradering af budgettet, griner han.

Sportigan uddeler "Den Store Klubpris" med en medfølgende check på 10.000 kroner to gange om året. Det er medlemmerne der nominerer til prisen.

Skak var ved det seneste arrangement en meget populært aktivitet, hvor der var fyldt op ved boderne fra start til slut. Arkivfoto: Claus Thorsted.
14 Timers Aktiv Event i Klosterhallen blev afholdt for første gang i 2018. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
I 2020 måtte arrangementet aflyses på grund af corona, men det vender stærkt tilbage, når det igen bliver muligt at samles. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er mange forskellige aktiviteter nogle mere nytænkende end andre. Det handler om, at deltagerne skal kunne prøve nye ting af og lære, hvad der er af muligheder i lokalområet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Annonce
Annonce
Digeposten

Genforeningsprojekt får donation

Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce