Annonce
Digeposten

Løgumkloster tager computerspillet seriøst

Kevin Martin Petersen (nærmest) og Lasse Wilhelmsen står bag Løgumkloster eSport. En ny forening, der håber at samle kræfterne om eSport i Løgumkloster med fokus på strategi og sund kost. To elementer, man måske ikke først forbinder med computerspil - men to elementer, der er forskellen på succes og fiasko, når det virkelig gælder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard.

Står det til Kevin Martin Petersen og Lasse Wilhelmsen fra Løgumkloster, så skal computerspillet for alvor til at være seriøst. Derfor har de to stiftet foreningen Løgumkloster eSport, som i weekenden åbnede dørene for første gang.

Annonce

LØGUMKLOSTER: Det er de færreste sportsgrene, der oplever en vækst, der er større end den i eSport i øjeblikket. Turneringerne er eksploderet i omfang, og Danmark har nogle af verdens bedste spillere og hold i spillet Counter-Strike. To spillere, der har været med hele vejen, men ikke selv satsede på en professionel karriere, er Kevin Martin Petersen og Lasse Wilhelmsen.

Men tilsammen har de spillet langt over 10.000 timer, og det er den erfaring, de nu vil give videre til den næste generation af håbefulde spillere. Løgumkloster eSports ambition er nemlig at kunne stille et hold til turneringer. Og skal det mål nås, så skal der fokus på sund kost, træning og ikke mindst strategisk læring i skydespillet.

Fredag blev det hele for første gang en realitet. 45 spillere mødte op, og heriblandt var eSportslinjerne fra Højer Design Efterskole og Frøslevlejrens Efterskole. De indviede foreningens nye lokaler i Ungdomshuset i Løgumkloster med en showkamp.

Annonce

Det, vi gerne ville have haft for ti år siden

Ideen satte 30-årige Lasse Wilhelmsen imidlertid i værk. Det begyndte for godt et halvt år siden, hvor han var til et møde hos DGI i Aabenraa. ESporten var på dagsordenen, og tanken om at få noget i gang i Løgumkloster blev hurtigt aktuel.

- Jeg tænkte, at det skulle hertil, for det var jo lige det, jeg og en del andre gerne ville have haft, dengang vi var teenagere. Jeg forhørte mig rundt omkring, og der var opbakning hele vejen fra TSV Lügumkloster. Kort efter kom Kevin med ind over, og han spurgte, om vi ikke bare skulle gå all in. Det gjorde vi, og nu står vi her, forklarer Lasse Wilhelmsen.

Kevin Martin Petersen følger op:

- Vi brænder i det hele taget bare for at skabe det sted her. Det var lige det, jeg gerne ville have haft for ti år siden. Her er plads til alle, og jeg ved, at der er stor interesse for sporten derude. Så vi er fortrøstningsfulde, afrunder han.

Du kan se mere til Løgumkloster eSport på Facebooksiden: facebook.com/MONKS6240/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce