Annonce
Digeposten

Lokale musik-ildsjæle bag ny sangbog

Sangbogen består af 18 sange, som alle lægger op til fællessang. Foto: Betina Skjønnemand
En bog med 18 sange skrevet og komponeret af to lokale ildsjæle har nu set dagens lys. Bogen "Hjerte - stem i" indeholder både korsatser og klaverarrangementer.
Annonce

Løgumkloster: Tinebeth Hartkopf og Renate Osterholz, begge fra Løgumkloster, er de to ildsjæle, der står bag udgivelsen af Hjerte - stem i. En sangbog med 18 sange, som de selv har henholdsvis komponeret og sat tekst til.

Tinebeth Hartkopf har studeret klassisk sang, og er uddannet sangpædagog og kirkekorsleder, mens Renate Osterholz er kirkesanger, organiststuderende og leder af musikalsk legestue.

Bogen indeholder som sagt 18 sange - alle med både klaverarrangement og korsatser. Sangene er hovedsagelig fællessange, årstidssange, kærlighedssange og salmer til voksne og børn.

De to kvinder bag bogen har selv sat deres sparepenge i udgivelsen af bogen, som Tina Bæk-Nielsen fra firmaet Hello Tønder har illustreret.

Annonce

Startede med sangkonkurrence

Tinebeth Hartkopf og Renate Osterholz har lært hinanden at kende gennem Kirkemusiksolen i Løgumkloster, hvor Renate Osterholz var sangelev hos Tinebeth Hartkopf.

- For et par år siden spurgte Tinebeth mig, om vi ikke skulle samarbejde om en sang. Hun manglede en tekst til en sang, som hun ville sende ind til en sangkonkurrence, og sådan startede det hele, fortæller Renate Osterholz.

Sangen, som de sendte ind til konkurrencen, hedder Så ligger Danmark så sommerblid. Sangen vandt ikke konkurrencen, men har fået plads som den første sang i deres fælles sangbog.

Makkerparret bag bogen har allerede afsløret, at Hjerte - stem i formentlig ikke bliver den eneste sangbog, som de to kommer til at udgive. På omslaget står der nemlig nederst på forsiden "sanghæfte 1". Og der er da også planer om flere bøger, afslører Renate Osterholz.

- Vi regner med at fortsætte samarbejdet. Vi har faktisk allerede et par nye sange undervejs.

Bogen Hjerte - stem i kan købes hos boghandleren i Løgumkloster til 130 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Pas på de små

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Digeposten

Her landede støtten

Annonce