Annonce
Digeposten

Lys med dobbeltbetydning

Den 4. maj er der tradition for at sætte lys i vinduerne for at fejre Danmarks befrielse. Selvom eleverne på Rejsby Europæiske Efterskole er sendt hjem, bliver der stadig tændt lys - både for at fejre dagen, men også for at give eleverne håb om, at de snart kan vende tilbage til deres andet hjem. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
På Rejsby Europæiske Efterskole sætter man lys i vinduet den 4. maj i forbindelse med Danmarks befrielse. Men i år er lysene i lige så høj grad for elevernes skyld.
Annonce

Rejsby: Rejsby Europæiske Efterskole har en lang tradition med at markere Danmarks befrielse den 4. maj med gudstjeneste og fakkeloptog. Hvert år går elever og personale fra efterskolen med tændte fakler på ruten fra Rejsbys kirke til efterskolen, lige når mørket er faldet på. Det syn kommer efterskolen og folk i byen i år til at savne. For optoget er aflyst, fordi skolens 140 elever er sendt hjem.

Men det betyder ikke, at der bliver helt mørkt på efterskolen. For netop i denne tid er der ekstra meget behov for lys.

- Vi har valgt at gennemføre med tændte fakler og stearinlys i efterskolens vinduer. Det vil vi streame for elevernes skyld. Lyset er lige så meget for deres skyld i år, som det er fejring af befrielsen. På den måde kan man sige, at lysene får en dobbelt betydning i år, siger Katrine Dam, der er kommunikationsansvarlig på Rejsby Europæiske Efterskole.

Hun opfordrer samtidig alle i byen til også at stille lys i vinduerne.

- Det kan være med til at give eleverne et lille håb om snart at kunne vende tilbage til deres hjem på Rejsby Europæiske Efterskole, siger Katrine Dam.

Annonce

Frihedsbudskabet

Udover de tændte lys vil dagen også blive fejret med frihedsbudskabet og tale af skolens forstander, Karsten Friis. Musiklærere og undervisere på skolen vil spille og synge ”Giv os lyset tilbage”, og så vil den tidligere borgmester i Skærbæk Kommune, Peter A. Petersen, også være til stede. Han levede under befrielsen, og han kan huske flere ting fra netop den dag for efterhånden mange år siden.

Det vil også blive streamet på efterskolens Facebookside.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce