Annonce
Digeposten

Mad udefra gør hverdagen lettere for familier

Der blev spist kylling, grøntsager, sovs og pasta med pesto, rundt om bordet hos den lille familie Stendahl fredag aften i sidste uge. Manden havde restaurant Ros i Tønder lavet. Initiativet kommer fra projekt Home-Start, der hjælper familier, der oplever at have en presset hverdag. Foto: Jacob Schultz
Camilla Stendahl fra Drengsted og hendes to sønner på 16 måneder får gennem projekt Home-Start i Tønder fem fredag leveret mad udefra. På den måde får den lille familie mere tid sammen i en ellers presset hverdag.
Annonce

Drengsted: Normalt ville fredag aften, ligesom så mange andre af ugens dage, stå på madlavning for Camilla Stendahl fra Drengsted. Inden da er der blevet handlet ind, og efter madlavningen ville opvasken så stå og vente.

Men sådan er det ikke denne aften. Den 30-årige mor til Mads og Kasper på 16 måneder har nemlig fredag aften fået leveret mad direkte til døren. Men det er ikke, fordi Camilla Stendahl har bestilt pizza eller andet take away.

Hun og drengene er en del af de 30 familier i Tønder Kommune, der er med i projektet Home-Start. Et projekt der hjælper pressede småbørnsfamilier med at få en lidt lettere hverdag. Et af tiltagene er, at familierne hver fredag i fem uger får leveret gratis mad, som restaurant Ros i Tønder laver.

- Vi har været ude at lege, mens vejret stadig var godt. Så vi har haft en helt anden eftermiddag, end hvis jeg skulle have været ude at handle ind og lave mad, fortæller Camilla Stendahl, mens hun stiller bøtten med grøntsager, kylling og sovs i mikroovnen,

Annonce

Menuen står på..

Projektet Home-Start fik en lokalafdeling i Tønder i begyndelsen af året.

Projektet hjælper blandt andet familierne med en såkaldt familieven. Det er en frivillig, der tager hjem til familierne og hjælper, når hverdagens gøremål bliver for vanskelige. Men på grund af coronakrisen har det ikke kunnet lade sig gøre.

Derfor tænkte Rikke Okkels, der er lokalkoordinator i Home-Start Tønder, alternativt, så familierne alligevel kan få hjælp.

Hun søgte derfor midler i Vellivforeningens akutpulje, som blandt andet arbejder for at fremme god, mental sundhed i Danmark. Det er foreningen, som har doneret penge til tiltaget.

Rikke Okkels kontaktede derefter restaurant Ros i Tønder, som de næste fem fredage vil stå for maden, og som selv har smidt deres arbejdskraft i puljen for at hjælpe familierne.

Tilbage i køkkenet hos den lille familie Stendahl ringer mikroovnen - maden er klar.

- Smager det godt, Mads? spørger Camille Stendahl sønnen, mens han tygger på kyllingen.

Camilla Stendahl, der er alene med tvillingerne, er glad for at få hjælp i hverdagen - også selvom det til at begynde med var svært for hende at tage imod.

- Hverdagen går så hurtigt. Vi har to timer, fra vi kommer hjem fra arbejde og vuggestue, til drengene skal i seng. Inden da er der lige en ble, der skal skiftes, og mad der skal laves, så det er ikke meget tid, vi har sammen, fortælle hun.

Men nu få hun og sønnerne de næste fire fredage mad udefra, så de tre kan få lidt mere tid sammen.

Tvillingerne Mads og Kasper har fået mere tid sammen med deres mor Camilla Stendahl, efter at den lille familie har fået hjælp i hverdagen fra en familieven og mad udefra. Foto: Jacob Schultz
Der er gang i tvillingerne Mads og Kasper på 16 måneder. Med en familieven, der hjælper til en gang om ugen, og mad udefra de kommende fredage, får mor og børn nu mere tid til at lege sammen. Foto: Jacob Schultz
Det er frivillige i projekt Home-Start, der leverer maden ud til familierne. Fredag i sidste uge stod menuen på kylling, grøntsager, sovs og pasta med pesto. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce