Annonce
Digeposten

Madlejren er populær for skoleklasser

Sanne Vinther er direktør for Arla Fonden, der står for madlejren. Hun er glad for den store interesse, der allerede er for lejren på Højergård i Højer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Den første skoleklasse har indtaget Arla Fondens Madlejr på Højergård i Højer. Den gamle gård, der er blevet forvandlet til madlejr, er allerede blevet et tilløbstykke for mange skoleklasser. Målet med madlejren er at give eleverne mere selvtillid i køkkenet.
Annonce

Madlejr: Efter godt et års ombygning og nænsom renovering er Højergård klar til at byde skoleklasser landet over indenfor på madlejren. De første elever til at tænde for kogepladerne i de helt nye køkkener er 6. klasse fra Bankagerskolen i Horsens.

Bankagerskolen bliver langt fra den sidste skole til at kokkere her. Madlejren er allerede fuldt booket frem til skolernes sommerferie i år.

- Vi vil gerne gøre eleverne dygtigere og mere selvsikre til at give sig i kast med madlavning. Derfor betyder det meget for os, at klasserne har lyst til at komme, siger Sanne Vinther, der er direktør for Arla Fonden, som står for madlejren.

Planen er, at der fremadrettet skal være to klasser ad gangen i løbet at den uge, som madlejren varer.

Annonce

Formålet med madlejren

Formålet med Arla Fondens Madlejr er at gøre eleverne nysgerrige på madlavning og give dem nogle succesoplevelser, så de får mere lyst og mod på at gå i køkkenet og spise varieret.

Madguiderne, der er tilknyttet madlejren, tager eleverne med gennem alt lige fra, hvordan man genanvender affald miljøvenligt, hvordan man mindsker madspild til, hvordan man kan sætte de forskellige råvarer sammen til retter.

Og så handler det om at gøre dem bevidste om, hvor maden egentlig kommer fra.

- Når eleverne ser, hvordan en høne ser ud indeni, og hvad man kan bruge de forskellige ting til i madlavningen, så ser de råvarerne, fra de er i deres reneste form, til de er forarbejdet. Det giver dem en forståelse af råvarerne fra jord til bord, fortæller Sanne Vinther.

Arla Fonden har også en madlejr på øen Helnæs ved Sydfyn, som siden 2014 har haft 8000 skoleelever på besøg. Håbet er, at madlejren i Højer vil få lige så stor succes.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce