Annonce
Digeposten

Medlemstilbagegang: Kommunen er dykket ned i tallene

Foreningsidrætten havde det svært i 2020, hvor der var et større fald i medlemsstallet lokalt. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Hos Tønder Kommune er faldet i antal medlemmer i foreningerne noget, man har bidt mærke i. Afdelingsleder Kia Fog Kristensen blev både ærgerlig og overrasket.

Tønder: Tal fra Dansk Idrætsforbund og DGI viser, at man i Tønder Kommune i corona-året 2020 oplevede et fald på 1194 medlemmer - det var et tal, der er blevet lagt mærke til på rådhuset.

- Jeg blev da overrasket og selvfølgelig ærgerlig. Jeg synes, det er et stort tal. Og derfor satte vi også med det samme i gang med at se, om der ligger et eller andet bag det, som kan forklare det, fortæller Kia Fog Kristensen, der er afdelingsleder i kultur- og fritidsforvaltningen.

Hun fortæller, at konsulenter er dykket ned i tallene - det stod blandt andet klart, at Frifelt Idrætsforening står for et markant fald på omkring 300 medlemmer.

Annonce

- Så kan vi se, at der også er en stor forskel, når vi kigger på børn og voksne, fortæller Kia Fog Kristensen.

Således har der været en fremgang, når det drejer sig om personer over 25 år, mens der har været et større fald, når det gælder børn og unge.

- Jeg har en tro på, at det måske er lettere at fange dem end de voksne, og at de er lettere at få tilbage, siger afdelingslederen.

Usikkerhed

Hun lægger ikke skjul på, at der er en usikkerhed i forhold til, om alle de frafaldne medlemmer vender tilbage.

- Der er ikke nogen tvivl, om at det her med medlemmerne, og at de er gået tilbage, det er noget, vi kommer til at følge ret tæt, ligeså snart de nu genåbner, fortæller Kia Fog Kristensen.


Der er ikke nogen tvivl, om at det her med medlemmerne, og at de er gået tilbage, det er noget, vi kommer til at følge ret tæt, ligeså snart de nu genåbner,

Kia Fog Kristensen


Hun fortæller, at man blandt andet vil samarbejde med DGI.

- Vi vil også have en tættere dialog med foreningerne om, hvad er det, de har brug for, siger hun.

Tønder Kommune er Bevæg dig for livet-visionskommune, og har et mål om at få 2200 flere foreningsaktive inden udgangen af 2023 - Kia Fog Kristensen håber, at kommunen kan nå målet, men er i tvivl.

- Sådan tror jeg, alle har det. Det ville være ret naivt at tro, at corona ikke får en betydning, siger hun.

Hun peger på, at mange er blevet aktive udenfor forenings-regi under corona-krisen. Der vil Tønder Kommune se, om man kan få nogle af dem til at blive aktive i en forening.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce