Annonce
Digeposten

Mette fik fod på loven: Sikrer murere bedre arbejdsforhold

Mette Schak Dahlmann har gennem flere år kæmpet for, at der skulle være krav om badefaciliteter med døre på de danske byggepladser. Nu står det klart, at det bliver et lovkrav i 2021 - og allerede nu har mange sørget for at opgradere badeforholdene. Foto: Niklas Majgaard
Efter en lang dag på byggepladsen kan et bad være meget rart - og faktisk er det et krav, at muligheden skal være der. Men det har indtil nu ikke været et krav, at der skulle være hverken dør eller lås på brusekabinen. Det ændrer sig nu, takket være en engageret murer med lokale rødder.
Annonce

KØBENHAVN/RANDERUP: Sidste efterår gjorde indsatsen hende til prisvinder - men nu nærmer det sig for alvor, at Mette Schak Dahlmann fra Randerup kan fejre den sejr, hun har vundet for ligestillingen på landets byggepladser.

Fra 2021 bliver det nemlig et krav, at alle byggepladser har en skurvogn med badefaciliteter, hvor der er en dør for brusekabinen - og at døren kan låses. Det var ikke et lovkrav førhen. Faktisk var det ikke engang et krav, at der overhovedet skulle være en dør, men badefaciliteterne skulle være der. Oven i det, var det svært at få et job som kvinde, idet det stillede krav til firmaerne om at stille med to badevogne.

Alt det er løst nu. Frustrationerne fik nemlig den lokale murer til at tage kampen op, og det førte fredag til, at Mette Schack Dahlmann kunne vise beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og en række ordførere den nye variant af skurvogne med lukkede brusebade, som fra næste sommer bliver standarden, når byggemestre landet over køber nye skurvogne.

Det er jo fedt, at tingene er ved at falde i hak og selvom jeg har vidst længe, at det her nok skulle blive en realitet på et tidspunkt, har det været en vild rejse at være på som murer. Det er stort at se så meget opbakning, det her initiativ har fået fra folk, som egentligt ikke engang er i branchen, forklarer Mette Schak Dahlmann.

Flere entreprenørfirmaer har allerede fået døre i deres badevogne, mens det fra 2021 er et krav, at alle skal vælge en model med døre, når de køber nyt.

Annonce
Annonce
Digeposten

Pas på de små

Annonce
Annonce
Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Her landede støtten

Annonce