Annonce
Digeposten

Mette skal gøre livet lettere for foreningerne

Der er fuld gang i den nye projektleder i Skærbækcenteret. Jobbet er opstået med støtte fra DIF og DGIs foreningspulje. Det er otte forskellige foreninger med tilknytning til Skærbækcenteret, der har ansøgt om 300.000 kroner fra puljen. Et beløb som de fik bevilget. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mette Greve er kvinden, der skal gøre arbejdet for de frivillige i foreningerne i Skærbæk og omegn noget nemmere. Som hun siger, handler det om at fastholde de frivillige i det, de synes er sjovt.
Annonce

Skærbæk: Der er ingen tvivl om, at Mette Greve er i sit rette element, mens hun sidder i caféen i Skærbækcenteret, klar til at fortælle om sit drømmejob, som hun netop har fået. Et job med flere titler: projektleder, event-mager og koordinator, men med det samme formål.

Den 33-årige kvinde er nemlig hyret af Skærbækcenteret til at gøre tilværelsen for de frivillige i foreningerne i Skærbæk og omegn lettere. Mange af de frivillige i foreningerne tager sig nemlig ikke længere kun af håndboldtræningen af børnene, koordineringen af dansetrinene eller står for ruten til det næste motionsløb. De frivillige står i lige så høj grad for økonomien, markedsføringen og godkendelserne, der skal til for at have en forening kørende.

Det er de opgaver, som foreningerne nu med Mette Greve, skal have færre af.

- De frivillige skal finde tilbage til deres kerneopgaver. Dem der for eksempel er trænere, fordi de kan lide at være sammen med børnene, skal ikke bruge tid på at søge fonde. Det tager meget af deres tid. De brænder ud med alle de opgaver, de pludselig står med, siger Mette Greve, der inden det nye job, som hun tiltrådte 1. november, var ungdomskoordinator på Ungdomsskolen i Tønder.

- De frivillige skal finde tilbage til deres kerneopgaver. Dem der for eksempel er trænere, fordi de kan lide at være sammen med børnene, skal ikke bruge tid på at søge fonde. Det tager meget af deres tid.

Mette Greve om sit nye job som projektleder i Skærbækcenteret

Annonce

Erfaring

Mette Greve kender selv til det arbejde, mange af de frivillige står med. Hun har selv i flere år været en del af det frivillige korps og blandt andet stået for klovne- og ekstremløbet i Agerskov.

Det er det aktive liv og glæden ved at være sammen med andre, der motiverer hende til at løfte arbejdsbyrden, som mange af foreningerne føler, de står med.

- Jeg elsker selv at være frivillig. Det giver så meget energi og et fantastisk fællesskab. Men det skal være sjovt at være frivillig, og dem der holder af at være trænere eller hvad man ellers ønsker som frivillig, skal fastholdes i det, siger Mette Greve, der påpeger, at de forskellige foreninger og hold vil kunne mærke, hvis de frivillige brænder ud.

- Foreningerne er båret af dem, der frivilligt giver en hånd med. Dem skal vi holde fast i. Det gør vi bedst, når de laver det, de synes er sjovt og ikke mister modet, når opgaverne bliver for store eller kommer ud i noget, som ikke har deres interesse.

Annonce

Mappen

Udover at hjælpe foreningerne med blandt andet fundsøgning og godkendelser, er Mette Greve også fremragende til at komme på idéer til nye tiltag i foreningerne.

Til januar starter der en løbeklub op under gymnastikforeningen. Og så er der idéen til et nye tiltag i Skærbæk Folkedanserforening, som opstod under en fødselsdagsfest.

- Jeg var til en 40-års fødselsdag, hvor folk gemte sig lidt, da der skulle danses. Undskyldningen var, at de ikke kunne danse, fortæller Mette Greve.

Derfor slog hun et opslag op på facebook, om der blandt folk kunne være et ønske om at starte et hold op med pardans i en Folkedanserforening. Det var der. 32 par meldte sig hurtigt til. Derudover har hun en mappe fyldt med idéer, som hun understreger, helst ikke må blive væk. En mappe kan være nødvendigt, når man som Mette Greve har mange bolde i luften på én gang.

- Der kan være meget, men det giver mig blod på tanden at prøve noget nyt, fortæller hun.

Tanken er, at Mette Greve skal hjælpe med opstarten afl de forskellige projekter, og når de er oppe at køre, skal hun stille og roligt bakke ud, så foreningerne selv kommer til at stå for det.

Den nye projektleder har fået en kontrakt på 1,5 år, men håbet er, at samarbejdet mellem foreningerne bliver så godt, at hun kan fortsætte, når kontrakten udløber.

Entusiasmen, gå-på-modet og idéerne til nye projekter fejler intet. Så for Mette Greve er det blot at komme rigtig i gang med det nye job som projektleder, eventmager og koordinator.

Mette Greve bor selv i Skærbæk sammen med sine tre børn på ni, syv og et år. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mette Greve har mange bolde i luften og derfor også et hav af idéer til nye projekter i foreningerne i Skærbæk og omegn. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Pas på de små

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Digeposten

Her landede støtten

Annonce