Annonce
Digeposten

Mod strømmen: Lokal klub har fået flere medlemmer under corona-krisen

Kasper Sørensen fortæller, at TSF Fodbold har haft succes med et tiltag for spillere over 16 år - her bliver der lagt vægt på det sociale element i sporten. Foto: Mads Grinderslev
TSF Fodbold er lykkedes med at få flere medlemmer trods coronakrisen og dens nedlukninger. Et tiltag for spillere over 16 år har blandt andet givet gevinst.

Tønder: Idrætsforeninger over det ganske land har oplevet medlemstilbagegang under coronakrisen og de medfølgende nedlukninger - og så er der foreningerne for hvem, det er gået stik modsat.

Et af de eksempler finder man i Tønder, hvor TSF Fodbold har haft medlemsfremgang både sidste år og i år. I 2020 fik klubben syv udmeldinger men 24 indmeldinger, mens man i år har fået hele 46 indmeldinger og kun 10 udmeldinger.

- Det er selvfølgelig vanvittigt flot, fortæller Kasper Sørensen, der er formand i klubben.

Annonce

Klubben har nu i alt 369 medlemmer - det tal dækker over både aktive og passive medlemmer.

Kasper Sørensen peger på, at klubben har høstet frugterne af tiltag, der blev gennemført inden coronakrisen. Her valgte man at sætte fokus på spillere over 16 år - både på pige og drenge-siden. Det sociale element blev vægtet højt. Og spillere er siden vendt tilbage til klubben. Man fik også startet et oldboyshold op.

- Vi har måske hørt medlemmerne lidt mere, hvad deres behov er, fortæller Kasper Sørensen, der også peger på, at klubben har kunnet åbne, hvor andre idrætter ikke kunne, da dens aktiviteter er i det fri.

Overskud

TSF Fodbold har også oplevet en lille stigning hos de yngste børn - hos de ældre kniber det.

- Vi kæmper med det, der hedder U13, 15 og 17, og det er noget, vi vil have fokus på nu, fortæller Kasper Sørensen, der peger på, at det skal ske i samarbejde med andre klubber.

Man er blandt andet interesseret i at finde ud af, hvorfor denne gruppe af fodboldspillere stopper.

Fremgangen i antallet af medlemmer luner i klubkassen.

- Vi har overskud, og det gør, at vi kan lave nogle tiltag nu - blandt andet ude på kunstgræsbanen, hvor vi skal have lavet spillerbokse, fortæller formanden.

Han glæder sig over, at klubben har trofaste medlemmer.

- Det håber jeg, er fordi, vi gør noget rigtigt i klubben, siger han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce