Annonce
Digeposten

Motionsprojekt i naturen i støbeskeen: Projektleder jubler over første håndsrækning

Linda Scholz og resten af lokalrådet i Løgumkloster arbejder på et projekt, der skal få borgerne ud i naturen på forskellige ruter. Arkivfoto: Michael Ehrhorn
Lokalrådet i Løgumkloster arbejder på et projekt, der skal bringe borgerne ud i den lokale natur på forskellige ruter. Nu er den første økonomiske håndsrækning i hus.

Løgumkloster: Hvis alt går efter Løgumkloster Lokalråds plan vil Løgumkloster-borgere - ung som gammel - i fremtiden kunne bevæge sig ud på forskellige ruter, hvor de vil kunne opleve naturen og motionere.

Lokalrådet vil etablere ruter i naturen ved Løgumkloster - og i byen. Man vil tilkoble sig det landsdækkende koncept "Find vej i...", der er udviklet af Dansk Orienterings-Forbund, og projektet udføres i et samarbejde med orienteringsklubben HTF i Haderslev.

Lokalrådet, der satser på støtte fra flere fonde, har nu fået de første midler i hus - Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg har bevilget 20.000 kroner fra Bevæg dig for livet-puljen.

Annonce

- Som udgangspunkt så synes vi, det er en rigtig, rigtig god idé, og de har jo nogen ansøgninger liggende ude, og det håber vi selvfølgelig, de får hjem, så det kan lade sig gøre, fortæller udvalgsformand René Andersen, Tønder Listen.

- Jo mere vi kan få i gang af bevægelse, jo bedre er det, så derfor vælger vi også at støtte den her, siger han.

Glad projektleder

Linda Scholz, projektleder og medlem af lokalrådet i Løgumkloster, glæder sig over tildelingen fra udvalget.

- Jeg synes, det er fantastisk - så er vi da i hvert fald et stykke af vejen, siger hun.

Hun fortæller, at pengene fra Bevæg dig for livet-puljen skal bruges på såkaldte skolepakker til de lokale skoler. De vil kunne bruge ruterne i flere fag, og lærerne vil blandt andet kunne lave  en mobilquiz på de forskellige poster - de lokale skoler bakker op om projektet.

- Alle børn skulle have muligheden for at kunne bruge det her, fortæller Linda Scholz.

Løgumkloster Lokalråd vil selv lægge mandetimer i  projektet, som har et budget på samlet omkring 148.000 kroner. Man håber på at kunne gå i gang til efteråret.

Om vægten lægges på motion eller på natur-oplevelser afhænger af brugerne. Og tanken er, at der skal være ruter for de fleste.

- Vi vil gerne lave forskellige typer ruter - nogle der er mere svære at løbe, sådan at man kommer lidt ud i terrænet på stier, der er lidt mere ufremkommelige. Og samtidig vil vi også gerne lave nogle ruter, som man kan gå med - jeg vil sige - rollator, barnevogne og små børn, hvis det er det, man vil, lyder det fra Linda Scholz.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce