Annonce
Digeposten

Nu kommer fuglene igen…

Illustration: Lean Poulsen Frosch
Corona har haft godt og grundigt fat i de fleste, men med udsigt til en langsom genåbning er der tændt håb igen. Snart kan vi mødes og gøre noget af det, vi har savnet. Måske har den sociale afstand endda skabt nye behov og gode idéer hos nogle.
Annonce

Klumme: For mange frivillige har corona betydet en pause. For nogle måske endda en tiltrængt pause. Nogle har givet udtryk for, at de nød tiden med familien og nød at have ”tøffetid”. Altså tid til at tøffe rundt i lavt tempo og bare sysle lidt med noget af det derhjemme. Men de seneste uger har jeg fået meldinger fra flere om, at det ikke længere er rart med al den tid. Nu er der overskud til igen at gøre noget, men hvad kan man egentlig gøre? Faktisk kan man, med lidt nytænkning og kreativitet, nok egentlig gøre det meste igen.

Vandkantsklummen

Denne klumme skal give svar på, hvad en landdistriktskoordinator laver, og hvilke opgaver der ligger hos lokalråd og borgerforeninger, og hvorfor over 200 borgere i Tønder Kommune arbejder frivilligt for deres lokalområde.
Digeposten har indgået et samarbejde med Tønder kommunes landdistriktskoordinator, Karin Lorenzen, om en månedlig klumme om arbejdet i kommunens landdistrikter.
Det er landdistriktskoordinatoren selv, der vælger emnerne og skriver klummerne, og formålet er at fortælle, hvad der rør sig i kommunen, og hvilke trends der er på landsplan.
Landdistriktskoordinatoren er ansat af kommunens Landdistrikts- og Bosætningsudvalg og arbejder for attraktive lokalområder i hele kommunen ved at understøtte de frivillige lokalråds arbejde.
Annonce

Kreativiteten blomstrer

Kan vi mødes uden at mødes? Bil-banko, bil-bio, bil-orienteringsløb, affaldsindsamlinger hver for sig, kend-din-by-arrangementer, gåture, løbeture, cykelture, udendørsaktiviteter, familieaktiviteter, fællesspisninger online, to-og-to gåture, ja, sågar bil-gudstjenester har set dagens lys, og Høtte i Vojens bliver til en havefest – sammen hver for sig. Det er skønt at høre om de mange idéer. Og går man med en idé, der er affødt af coronasituationen, så er der endda mulighed for at kontakte ét af kommunens 27 lokalråd og få hjælp til at søge penge i kommunens landdistrikts- og bosætningsudvalg, og der er også andre fonde og puljer, der har lavet særlige corona-tiltag.

Annonce

Forandringer forude

Personligt tror jeg, at corona kommer til at forandre, den måde vi kommer til at leve vores liv. Jeg tror, vi kommer til at rejse lidt mindre, holde lidt færre fysiske møder og flere gåmøder og onlinemøder, gå lidt mindre til faste aktiviteter, være lidt mere sammen som familier, og så tror jeg, at vi kommer til at se en masse nye tiltag og nye måder at være sammen på, som kommer til at fortsætte, også når corona er forbi. Det er ikke noget, jeg ved, det er bare noget, jeg tror, og nok også noget jeg håber.

Når vi kommer til at rejse lidt mindre, så kommer der måske flere dagsgæster til Vadehavet? Til de historiske, gamle købstæder? Til klostre og ruiner, til vandrestier og små unikke lokale oplevelser? Vi ved jo, at vi bor et dejligt sted, hvor der er lidt langt mellem husene, men til gengæld er der ikke så langt fra tanke til handling.

Jeg tror, det gælder om at være omstillingsparat derude i foreningslivet lige nu. Foreninger, der forstår, at den her tid kalder på nye løsninger, vil kunne udvikle sig - og tilpasse sig. Tilpasse organisationens tilbud til den nye tid.

Den tid, der kommer, hvor brugerne og deltagerne vil være ude på den anden side, vil være en tid, hvor kreativiteten under corona har medført nye aktiviteter, nye samarbejder, nye bekendskaber og ikke mindst ny viden. Lad os håbe, at de nye tiltag får succes, for så bliver det sjovt at være frivillig!

Pas på jer selv og hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce