Annonce
Digeposten

Nu skal landets bedste ishuse findes: To lokale ishuse er med i kampen

I 2019 kunne Maria Bøje Degn glæde sig over, at Café Fru Dax blev kåret til landets bedste ishus. Hun er igen i år nomineret i konkurrencen. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard 
Café Fru Dax på Rømø og Is'N'kram i Højer er nomineret i en konkurrence, hvor landets bedste ishuse kåres. Café Fru Dax har et stemmetal, der giver en placering i toppen.

Rømø/Højer: Det er endnu ikke for alvor isvejr, men en konkurrence om at blive et af landets bedste ishuse er i fuld gang.

Og der er igen i år lokal deltagelse i konkurrencen, som hjemmesiden OpdagDanmark står bag. Efter en nomineringsfase kan man nu stemme på både Is'N'Kram i Højer og Café Fru Dax på Rømø, og begge steder er der glæde over, at man er nomineret.

Maria Bøje Degn, der driver Café Fru Dax på Rømø, håber, at caféen blandt andet er med igen, fordi folk synes, de får en god oplevelse, når de besøger stedet for at købe en is.

Annonce

Sidste år blev caféen nummer to i den landsdækkende konkurrence, mens den i 2019 strøg helt til tops. Maria Bøje Degn synes, det ville være lidt vildt, hvis caféen kunne vinde igen.

- Det ville da være helt vanvittigt, hvis det kunne lade sig gøre, da der er hård konkurrence, kan jeg se, fortæller hun.

Mandag var caféen det ishus med tredje flest stemmer i Syd- og Sønderjylland og femte flest stemmer på landsplan - caféen havde ved middagstid godt 1150 stemmer.

- Vi er bare glade for, at vi er med igen - der er da ingen tvivl om, at vi vil selvfølgelig gerne vinde, og vi vil også være glade for, hvis vi kunne komme længere op på ranglisten. Men vi er også taknemmelige for det, vi har nu, fortæller Maria Bøje Degn.

Gitte Brønlund Hansen driver Is'N'kram i Højer, og hun er glad for, at ishuset vil blive vist på OpdagDanmarks kort over Danmarks bedste oplevelser.  Arkivfoto: Michael Ehrhorn

Gitte Brønlund Hansen, der driver Is'N'kram i Højer, er godt tilfreds med at være nomineret.

- Det der er vigtigst, synes jeg, det er ikke at blive Danmarks bedste ishus, men det er at få de der 250 stemmer, så man får en nål på kortet, så Højer kommer med på kortet, fortæller hun.

Med 250 stemmer får man en plads på OpdagDanmarks liste og kort over Danmarks bedste oplevelser.

Is'N'kram var også sidste år nomineret. Gitte Brønlund Hansen vidste ikke selv, at hun var nomineret i år, da der var en, der skrev til hende. Det var 1 april.

- Jeg siger, "ahhh mon det er rigtigt". Så var jeg nødt til lige at skulle ind og tjekke selv, fordi jeg troede ikke helt på det først. Den var god nok, fortæller Gitte Brønlund Hansen, der ikke har ambitioner om at stryge til tops i konkurrencen.

Lykkelig

Hun peger på, at hun ikke skiller sig ud ved at lave egen is - og hun ser et eller andet sted gerne, at dem, der for eksempel laver egen is eller bager egen vaffel, stryger til tops.

Mandag ved middagstid nærmede ishuset i Højer sig 300 stemmer, og det kan derfor nu se frem til at blive vist på OpdagDanmarks kort over de bedste oplevelser.

- Det er jeg ovenud lykkelig over. Det er simpelthen det vigtigste, fortæller Gitte Brønlund Hansen.

Man kan stemme på de forskellige ishuse frem til den 14. april klokken 16. Mandag førte Fjellerup Vaffelbageri konkurrencen foran Iskonditoriet fra Sønderborg.


Vi er bare glade for, at vi er med igen - der er da ingen tvivl om, at vi vil selvfølgelig gerne vinde, og vi vil også være glade for, hvis vi kunne komme længere op på ranglisten.

Maria Bøje Degn, Café Fru Dax
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce