Annonce
Digeposten

Ny app skal hjælpe borgerne i Agerskov

Inden længe får borgerne i Agerskov og omegn glæde af appen "Min Landsby", der skal erstatte byens hjemmeside. Foto: Michael Ehrhorn
Hjemmesiden Agerskov.dk lukkes snart ned, og i stedet skal en helt ny landsby-app skabe overblik og fællesskab i lokalsamfundet.
Annonce

AGERSKOV: Når man er del af et lokalsamfund, er det guld værd at kunne følge med i, hvad der sker i byen. Det har man længe kunne gøre i Agerskov gennem hjemmesiden Agerskov.dk.

Byens hjemmeside har blandt andet haft en kalender med oversigt over kommende arrangementer, men det er tidskrævende at opdatere og holde hjemmesiden ved lige.

Derfor er der nu en smart løsning på vej. I den nærmeste fremtid nedlægges hjemmesiden Agerskov.dk nemlig, og i stedet gives der plads til mobil-appen "Min Landsby", der også er tilgængelig med en hjemmeside.

- Min landsby har tidligere været med i Løvens Hule (TV-program om iværksætteri red.). Nu har vi fået muligheden for at få appen ind i stedet for hjemmesiden, og det er også noget, Tønder Kommune støtter bredt omkring sine landsbyer. Vi har ikke noget med udviklingen at gøre, men vi har en god mulighed for at gøre brug af mulighederne, siger Michael Warberg, der indtil nu har administreret Agerskov.dk.

Annonce

Ny mode

Med appen "Min Landsby" kan man få et overblik over kommende arrangementer lokalt. Man kan også lave mødeaftaler og skabe nye venskaber omkring fælles interesser.

Der kan desuden lægges nyheder fra bysamfundet ud, mens turister også kan inspireres til lokale attraktioner.


Tilgængeligheden bliver nemmere, når den ligger på telefonen.

Michael Warberg, Tovholder på Agerskov.dk


I Agerskov ser man løsningen som en god mulighed.

- Spørgsmålet har lidt været, om vi skulle fortsætte med hjemmesiden, eller om vi skulle gå med på den nye mode. På et møde med blandt andre lokalrådet og handelsstandsforeningen besluttede vi, at appen var den vej, vi skulle gå, fortæller Michael Warberg.

Og det er der flere grunde til, understreger han.

- Tilgængeligheden bliver nemmere, når den ligger på telefonen. Vi har et håb om, at flere vil komme til at bruge den i forhold til hjemmesiden. Før skulle jeg lægge alle arrangementer og lignende ind i kalenderen, og så kunne det tage tid at få det hele opdateret. Nu kan man oprette begivenhederne direkte i appen.

Annonce

Snart i gang

I Tønder Kommune har man store planer om at udbrede konceptet "Min Landsby" til flere af kommunens lokalsamfund. Noget der gennem længere tid har været et politisk tema.

Nu er man så langt i Agerskov, at den nye app meget snart kan bruges her.

- Det skal gerne ske lige inden starten af november. Lige nu handler det om at sætte siden op, efter at vi har fået at vide, hvor godt kørende processen egentlig er, udtaler Michael Warberg, der også gerne vil være aktiv omkring den nye app, som han har været med Agerskov.dk.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce