Annonce
Digeposten

Ny FC Sydvest-målmand vender hjem til Tønder: Jeg trækker stolt trøjen over hovedet

FC Sydvests nye målmand Mads Petersen arbejder ved siden af fodboldkarrieren hos Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster. Foto: Michael Ehrhorn
28-årige Mads Petersen er ny målmand hos 2. divisionsholdet FC Sydvest, og med det skifte falder mange brikker på plads for manden i buret.
Annonce

TØNDER/LØGUMKLOSTER/BREDEBRO: I midten af august kunne fodboldklubben FC Sydvest sætte navn på en ny spændende tilgang. Her kunne man nemlig præsentere målmanden Mads Petersen, der ikke er noget ukendt ansigt på de kanter.

28-årige Mads Petersen spillede nemlig i klubben som 14-15 årig med noget af et talent. Et talent der sendte ham videre til akademiet i SønderjyskE.

Siden er turen gået over FC Vestsjælland, FC Roskilde og senest Ringkøbing IF, og nu går turen i fodboldmæssig forstand hjem.

- Vi var nogle gutter fra dengang i ungdomstiden, der aftalte, at vi en dag skulle spille sammen i FC Sydvest. Nu passede det hele så perfekt sammen, siger Mads Petersen.

Annonce

Nyt fokus

Skiftet til FC Sydvest giver Mads Petersen mulighed for at sætte helt klart fokus på den sport, han elsker så højt.

Noget der ikke var nemt senest med en hverdag med bopæl i Aarhus, fodbold i Ringkøbing og arbejde i Løgumkloster.

- Da jeg spillede i Ringkøbing, havde jeg et fuldstændig vanvittigt kørselsmønster. Det gjorde desværre, at jeg ikke var der 100 procent på banen, og det begyndte at gå ud over mine præstationer. Jeg er simpelthen nødt til at være 100 procent til stede, og til sidst kunne det bare ikke hænge sammen, fortæller Mads Petersen, der dog understreger:

- Jeg havde virkelig min bedste tid i Ringkøbing. Det er sådan en god by, en god klub med et stærkt sammenhold og et rigtig godt netværk lokalt.

Mads Petersen har tænkt meget over, hvor meget fodbolden skal fylde for ham i hverdagen. Her vurderede han, at han var nødt til at skære ned på sin kørsel, og i den proces passer skiftet til FC Sydvest perfekt. Foto: Michael Ehrhorn

I FC Sydvest får målmanden nu mulighed for at forblive i 2. division, og hans mål her er klart. Klubben skal reddes fra nedrykning i en sæson med en ny struktur, der gør, at rigtig mange rykker ned i den nye fjerdebedste række.

Mads Petersen ser dog ind på et stærkt omend lidt smalt FC Sydvest-mandskab, som han føler, at han kan bidrage til.

- Jeg er meget passioneret. Jeg vil vinde og stiller store krav til både mig selv og andre, og jeg kan godt være meget verbal. Ofte er min stemme helt smadret efter kampene. Vi har dog mange unge, og jeg føler, at jeg især kan bidrage overfor dem. Jeg er en glad personlighed med smil på læben men med stor seriøsitet samtidig, udtaler han.

Annonce

Den anden side

Fodboldkarrieren på banen betyder ikke alt for Mads Petersen. Med tiden har arbejdslivet ved siden af nemlig vundet mere og mere fokus.


Desuden er mit job ikke kun at undervise. Det er også alt det udenom, og det er faktisk ofte det fedeste.

Mads Petersen, Målmand FC Sydvest


I sommeren 2019 tog han så et spændende spring, da han startede som underviser på Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster.

- Jeg havde læst i fire år, og min ambition var en efterskole med fokus på sport og fodbold. Muligheden opstod på Sine, og det passede perfekt. Det er lidt langt fra min bopæl i Aarhus, men jeg har et fleksibelt skema, der passer perfekt for mig, fortæller han.

I Løgumkloster kom målmanden da også hurtigt til at trives.

- Det giver mig sindssygt meget. Man får en slags storebror eller faderrolle overfor dem, der bor her, mens man også har en vigtig rolle i forhold til kontakten med forældrene. Alt det og fodboldtræningen er fantastisk, og jeg nyder at kunne give mine erfaringer videre til de unge, understreger Mads Petersen, der også kan mærke stor interesse fra eleverne.

- Det giver meget, at jeg spiller selv. De lytter meget, og de er meget interesserede i min karriere. Jeg elsker kontakten og det faktum, at de selv har valgt at være her. De vil det virkelig gerne. Desuden er mit job ikke kun at undervise. Det er også alt det udenom, og det er faktisk ofte det fedeste.

Annonce

Stærke kompetencer

Med fodboldkarriere i FC Sydvest og arbejde i Løgumkloster er det nærliggende at tænke, om ikke Mads Petersen på sigt vil kunne se sig selv med bopæl i Sønderjylland.

Tanken har været der, men den er ikke aktuel her og nu, hvor han trives stort.

- Og så har jeg en kæreste, der selv spiller fodbold i Aarhus hos AGF, mens hun også læser deroppe. Det binder os til byen, men det passer os godt. Vi er begge store familiemennesker, og på den her måde kan vi både have vores eget og være tæt på både min og hendes familie i Sønderjylland, så længe man blot vil sidde lidt i en bil, smiler Mads Petersen.

Hvad fremtiden bringer, når fodboldstøvlerne en dag lægges på hylden er endnu ikke sikkert.

- Jeg ved ikke, om den står på fodbold resten af mit liv. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at videreuddanne mig. Måske inden for ledelse. Som målmand og anfører i Ringkøbing har jeg fået nogle meget stærke kompetencer, som jeg gerne vil videreudvikle. Hvad det hele skal blive til i længden er svært at spå om, slutter målmanden.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce