Annonce
Digeposten

Ny hjertestarter til Grundejerforening Kildetoften

Kildetoften i Skærbæk har fået ophængt en hjertestarter, som fremover findes ud for nummer 19. Foto: TrygFonden
Annonce

SKÆRBÆK: Når et hjertestop indtræffer, betyder hurtig hjælp forskellen på liv og død. Derfor har Mette Thyssen på vegne af Grundejerforening Kildetoften i Skærbæk taget initiativ til at få hængt en hjertestarter op i området.

Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, bliver ophængt udendørs ved Kildetoften nummer 19 i Skærbæk.

Grundejerforeningens nye hjertestarter blev forleden overrakt af Lisbeth Oxholm Andersen, medlem af TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

Nye tal viser, at 5000 personer falder om med hjertestop uden for hospitaler i Danmark hvert år. Det svarer til knap 14 personer om dagen. I 2018 trådte vidner til med livreddende førstehjælp i 77 procent af tilfældene, og det lykkedes at genoplive hele 813 mennesker svarende til 16 pct.

En hurtig indsats er altafgørende, når der sker et hjertestop, og for hvert sekund der går, falder chancen for at overleve. Hvis en person med hjertestop først får hjælp, når ambulancen ankommer, er der 11 procents chance for at overleve. Yder en lægmand livreddende førstehjælp, inden ambulancen ankommer, stiger overlevelseschancen til 16 procent.

Med hjertestarteren er fulgt et kursus, hvor otte personer er blevet uddannet i livreddende førstehjælp og brug af hjertestarter.

Hjertestarteren er tilgængelig hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce