Annonce
Digeposten

På Ballumhus kan gæsterne spise maden på værelserne

Martin Fuhlendorff, der ejer Hotel Ballumhus, oplyser at det ikke er en guldrandet forretning, når gæsterne har mulighed for at spise på værelserne. Foto: Mathies Dalsgaard
Hotel Ballumhus er begyndt at servere mad for gæsterne på deres værelser. Det er noget, som flere gæster gør brug af, men det er ikke en guldrandet forretning. Det er dog et vigtigt element i at skaffe ny arbejdskraft, fortæller ejeren.

Ballum: Det nye koncept "In-room dining", hvor gæster kan få lov til at spise mad fra restauranten på værelset, er en ny ting på Hotel Ballumhus. Gæsterne har taget godt imod konceptet, og for Martin Fuhlendorff, der ejer Ballumhus, er det også fedt at se, at der er gæster på matriklen igen.

- Det er virkelig dejligt at se, at der er gæster og overnatninger på stedet igen. Det giver også håb om, at der snart bliver lempet yderligere for coronarestriktionerne igen, siger han.

Martin Fuhlendorff oplyser, at der for tiden er omkring 15 og 20 daglige overnatninger på Hotel Ballumhus.

Annonce

- Det er herligt, at folk gør brug af det, og folk er glade. Man kan mærke, at folk har haft brug for at komme lidt ud, siger han.

Da den anden coronanedlukning ramte Danmark, så Martin Fuhlendorff ingen anden udvej end at fyre en stor del af sit personale. Han håber at kunne genansætte en stor del, når der igen bliver åbnet op. Foto: Mathies Dalsgaard

Ikke guldrandet koncept

På trods af, at gæsterne har taget godt imod konceptet, er det ikke noget, man bliver rig af.

- Det er ikke noget, vi tjener penge på. En stor del af omsætningen i restauranten er drikkevarer. Der kan vi ikke sælge ret meget af for tiden, fordi folk enten har deres egne drikkevarer med, eller fordi  vi ikke kan sælge et ekstra glas vin, fordi der ikke er personale tæt på bordene. "in-room dining" tvinger lidt gæsterne til at tage stilling til, hvad de vil drikke med det samme, og der er ikke mulighed for at sidde med et vinkort, siger han.


Det er virkelig dejligt at se, at der er gæster og overnatninger på stedet igen.

Martin Fuhlendorff


Annonce

Rekrutterer personale

På Hotel Ballumhus brugte man den første del af coronanedlukningen på at renovere værelserne, så man var helt klart til at genåbne. I februar begyndte gæsterne at ringe.

- Der var flere og flere, som ringede og spurgte, om de ikke bare kunne komme og få en enkelt overnatning. I starten sagde vi nej, da der hurtig bliver en del omkostninger ved at åbne restauranten op, siger han.

Martin Fuhlendorff oplyser, at det særligt er drikkevarerne, som restauranten tjener penge på. Det er blevet markant sværere at sælge drikkevarer med det nye koncept "In-room dining", fordi gæsterne skal vælge på forhånd. Foto: Mathies Dalsgaard.

Da den anden coronanedlukning blev en realitet, måtte Martin Fuhlendorff afskedige omkring 90 procent af medarbejderne. Ambitionen er dog at ansætte så mange som muligt af dem igen, når det kan lade sig gøre.

- Der var meget bøvl med lønkompensationen i foråret. Det ønskede vi ikke igen. Derfor fik mange medarbejdere en opsigelse. Det er super ærgerligt, for vi havde virkelig mange gode medarbejdere, som vi gerne ville have beholdt. Heldigvis ved jeg, at nogle af dem kommer tilbage igen, mens andre søger videre. Det betyder dog også, at vi mangler en del medarbejdere, når vi en dag skal åbne op igen, siger han.

Det er derfor, at "in-room dining" har været en god mulighed for Hotel Ballumhus.

- Det er stort set umuligt at ansætte folk igen, når de ikke ved, hvilken dato, de skal starte på. Så søger folk videre og finder noget andet. "In-room dining" er en god måde, hvorpå man kan ansætte personale og lære dem lidt op, så vi er klar, når der en dag bliver åbnet op. For der bliver vi væltet bagover, og så går det ikke, hvis vi ikke har noget personale, siger han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce