Annonce
Digeposten

Par udlejer gigantisk feriebolig midt i ingenting

Christence Rahbek Andersen står for udlejningen af den 520 kvadratmeter store fogedgård, der er opført i 1600-tallet. Efter at have overtaget gården med husbonden Klaus, har parret taget sig af rengøring, renovering og maling af de mange kvadratmeter. I entréen ligger Ølandsfliser. De samme fliser kan i øvrigt ses i Det Gamle Apotek. Det var nemlig et par fætre, der i tidernes morgen drev gård og apotek, fortæller Christence. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Klaus og Christence Rahbek Andersen har på tvangsauktion købt nabogården Roost Fogedgaard. Nu er den færdigrenoveret, og de otte værelser med plads til 20 gæster er dermed klar til udlejning.
Annonce

ROOST: Den over 400 år gamle Roost Fogedgaard er nu klar til udlejning. Fogedgården omtales første gang i annalerne i 1660'erne. Sidenhen i 1829 overtager Hinrich Andersen Jessen gården fra en enkefrue på en tvangsauktion.

I dag er det selv samme Hinrich Andersen Jessens tiptiptipoldebarn, Klaus med hustruen Christence Rahbek Andersen, der står klar til at udleje ferieboligen, der er på 520 kvadratmeter og indrettet med soveplads til 20 gæster.

Da Klaus og Christence Rahbek Andersen overtog gården i 2007 var den lejet ud. Der var mere end nusset i hjørnerne, og det har krævet knofedt og mange timer at komme til bunds i skidt og forsømte bygninger.

- Vi har klaret det meste med maling, kalk og knofedt. Og en stor rengøringsspand, siger den 39-årige mor til tre børn.

Parret har fået behørig hjælp fra Klaus' mor, Inger Rahbek Andersen, til renovering og rengøring af gårdens mange kvadratmeter. Hun har også hjulpet med at skaffe effekter til indretningen fra loftet på nabogården, hvor Klaus Rahbek Andersen er syvende generation.

For at få tid til "jobbet" som udlejer har Christence Rahbek Andersen fra årsskiftet sagt sit arbejde som ingeniør i Tønder Kommune op. Nu vil hun i stedet hellige sin tid til børn, hus, have og ferieboligen, der udlejes som en slags bondegårdsferie - bare uden dyr. Dem er der til gengæld så rigeligt mange af på Klaus og Christence Rahbek Andersens gård, hvor der er 670 malkekøer, heste, hund og katte.

Roost Fogedgaard kan ses fra Klaus og Christence Rahbek Andersens køkkenvindue bag fotografen. På den måde kan de altid udsyn til gården, der er opført en gang i 1600-tallet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Ældrecenter slår atter døren op

Annonce