Annonce
Digeposten

Per giver en hånd med lokalt

Per Pedersen er ny præsident for Lions i Løgumkloster. Til daglig syner han biler i sit firma, Tønder Bilsyn. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
51-årige Per Pedersen er ny præsident for Lions i Løgumkloster. Han brænder for lokalsamfundet og for at gøre noget godt for andre.
Annonce

Øster Højst/Løgumkloster: Lokalsamfundet spiller en stor rolle for 51-årige Per Pedersen.

- Jeg bor lokalt, jeg arbejder lokalt, og jeg handler lokalt. Det går jeg virkelig meget op i, lyder det bestemt fra Per Pedersen.

Hans engagement rækker dog ikke kun til lokalområdet, for han har siden 2011 lagt meget tid og mange kræfter i arbejdet for Lions Club i Løgumkloster - en klub, hvor han for nylig endda blev udnævnt til præsident.

- Det var anden gang, de spurgte mig, så jeg tænkte, at nu måtte det nok være tid til at sige ja, konstaterer han.

At han første gang sagde pænt nej tak til tilbuddet om at blive præsident, skyldes, at han dengang havde en del at se til med sit arbejde. Han ejer Tønder Bilsyn.

- Jeg har synet biler i 22 år, og har været selvstændig i syv år. Arbejdet kommer selvfølgelig i første række frem for arbejdet i Lions, selvom jeg lægger mange kræfter i det, og dengang mente jeg ikke, at jeg havde tiden til at være præsident. Men nu har jeg bedre tid, fortæller Per Pedersen.

- Det, jeg godt kan lide ved Lions er, at alle de penge, vi tjener, det går én til én til gode formål.

Per Pedersen, præsident Lions Løgumkloster

Annonce

Vil gerne hjælpe

Hans engagement i Lions Club hænger sammen med et ønske om at bidrage.

- Jeg kan rigtig godt lide at yde en indsats, som kommer andre til gode. Det er godt at vide, at det arbejde, man gør, giver et afkast til nogen, der har brug for det, forklarer han.

Han er nu præsident for en velfungerende Lions Club. Lions i Løgumkloster har 37 medlemmer, og er den klub i Sønderjylland, der har flest medlemmer.

- Det, jeg godt kan lide ved Lions er, at alle de penge, vi tjener, det går én til én til gode formål. Det hele er baseret på frivillig arbejdskraft, og de udgifter, vi har, dem betaler vi via vores kontingent. Så alle pengene bliver sendt videre, og det kan jeg godt lide, siger Per Pedersen.

Annonce

Aktiv mand

Privat bor Per Pedersen i Øster Højst med sin hustru, og sammen har de tre drenge på henholdsvis 23, 20 og 15 år.

- Den mindste har vi lige sendt på efterskole, så der er lidt stille hjemme ved os i øjeblikket, konstaterer Per Pedersen med et grin.

Selvom børnene efterhånden er voksne, har Per Pedersen stadig masser at bruge tid på. Udover sit engagement i Lions, sidder han i bestyrelsen for Øster Højst UIF. Om sommeren bruger han meget tid på sin racercykel. Tre gange om ugen cykler han mellem 40 og 60 kilometer, så det bliver til en del timer i sadlen.

Om vinteren parkerer han racercyklen, og hopper i stedet på spinningcyklen og supplerer cykeltræningen med CrossGym. Og så har han endnu en post i kalenderen.

- Jeg underviser et hold i jagthornsblæsning. Vi mødes 20 mand en gang om ugen.

Per Pedersen har ligeledes haft tillidsposter i blandt andet Folkeoplysningsudvalget og Venstre i Øster Højst. Men de poster er nu overgivet til andre.

- Jeg har det sådan, at jeg nyder at yde en indsats. Men så efter nogle år, vil jeg gerne prøve noget nyt. Så må jeg videre, siger Per Pedersen.

Per Pedersen bruger meget af sin tid på det velgørende arbejde, som Lions Club er kendt for. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Per Pedersen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Per Pedersen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Stort tab skal hentes

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Annonce