Annonce
Digeposten

Picanto løftes og kører længere på literen

Kia Picanto er på gaden i en løftet version, der kører syv procent længere på literen. Foto: Kia
Der er sket rigtigt meget med mikroen med markedets bedste tekniske garanti.
Annonce

Mikro: Den mikrobølge, som for nogle år siden skyllede hen over Danmark, er i dag kun et lille skvulp. De større biler har ædt markedsandele og i år tegner mikroerne sig kun for 10 procent af det samlede salg - og det til trods for, at mikroer i dag både er større og bedre end tidligere.

En af dem, som er blevet meget bedre, er Kia Picanto. Det er 17 år siden, modellen kom på banen, men siden har Kia gennemgået en fuldstændig forandring - fra at være et af de mærker, som dumpede i kvalitetstesten, til at være mærket med den længste tekniske garanti.

Annonce

Opdateret

Nu er Picanto på banen i en opdateret version. Motorerne kører i gennemsnit syv procent længere på literen og der er en helt ny AMT gearkasse. Det står for automatisk manuel transmission - og det skal forstås sådan, at der i realiteten er tale om en manuel gearkasse med automatisk kobling. Det lyder kringlet, men det behøver ejeren ikke tænke på. Gearkassen virker som en automatkasse og sparer 37 procent brændstof i sammenligning med den pensionerede automatkasse. I dag er opgivelserne 18,5 og 19,6 km/l for motorerne, der yder 67 hk.

De første Picanto så lidt triste ud, men de seneste år har bilen bragt sig frem i designfeltet og med opdateringerne ser Picanto frisk ud. Når der i oktober kommer en GT-Line med 100 hk, bliver det rigtigt sjovt, men den kommer til at koste i nærheden af 180.000 kroner med AMT-gear og fem sæder.

Annonce

Begynder ved 100.000

Priserne begynder ved 100.000 kroner for Vision, mens der for Prestige og GT-Line betales 116.000 og 145.000 kroner. Vil man have AMT-gear og fem sæder, stiger priserne med 20.000 kroner.

Picanto lægger sig i den øvre del af prissegmentet - dog med et stykke op til den tidligere topsælger VW up!, der med fem døre koster fra 124.000 kroner.

Annonce

Inden døre

Laveste udstyr har 4,2 tommer farveskærm, DAB+, ratbetjent radio, spejle med varme og Bluetooth. I Prestige er der det, Kia kalder "en superlækker otte tommer skærm" og trådløs Apple CarPlay og Android Auto. I GT-Line er aircon opgraderet til klimaanlæg og der er mange lækre sportsdetaljer.

Der er også vejbaneassist, nødbremse med fodgængergenkendelse, træthedsregistrering, udvidet vejbaneassistent og blind vinkelassistent.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Annonce