Annonce
Digeposten

Radio Sydvest runder 25 år

Radio Sydvest markerer sit 25-års jubilæum tirsdag den 17. april ved et arrangement på Hedevej i Løgumkloster og tre dage senere i Bredebro. Samtidig med radioens mærkedag kan Jens Jørgen Petersen fejre sit lige så lange jubilæum i radioens tjeneste. Foto: Martin Franciere

Radio Sydvest markerer tirsdag, at det er 25 år siden, at radioens signal første gang ramte æteren i Sønderjylland. Jens Jørgen Petersen har i lige så lang tid været aktiv på radioen.

LØGUMKLOSTER: Tirsdag markerer Jens Jørgen Petersen som formand for Radio Sydvest, at det er præcis et kvart århundrede siden, at han startede Radio Sydvest med sæde i Løgumkloster.

Dengang arbejdede den i dag 52-årige radioformand fuldtids som maskinsnedker, men interessen for radio - og især musik - kunne ikke holde ham tilbage. Efter at have søgt frekvens-, program- og sendetilladelser, ramte Radio Sydvests sendesignal radioer i hele Sønderjylland fra grænsen op til Esbjerg/Kolding lytterne. Det var den 17. april 1993 til middag.

- Jeg husker det, som var det i går. Vi havde ligget hele natten og loddet og lavet prøveudsendelser - men det lykkedes, fortæller Jens Jørgen Petersen, der i alle årene har pendlet til radioen fra hjemmet i Højer.

Også de op mod 20 frivillige og ulønnede radioværter, som Jens Jørgen Petersen kalder "herlige mennesker", tager bilen for at mødes i Løgumkloster.

Interessen for radio og musik har altid været der for den 52-årige radiomand. Han spillede tidligere som dj til diverse fester. Han behersker ud over pickup og pladespiller også et keyboard til husbehov, fortæller han.

Kandis og country

De første år genlød radioen af hans favoritmusik, der dengang bestod af let popmusik. Lyttere af Radio Sydvest vil vide, at musikstilen senere er rykket over mod country og ikke mindst dansktopmusik, hvor gruppen Kandis er den absolutte favorit.

Samtidig med radioens jubilæum kan Jens Jørgen Petersen fejre sit 25-års jubilæum som radiovært.

Radio Sydvest fejrer jubilæet med to arrangementer. Det første finder sted tirsdag den 17. april i et telt ved radioen på Hedevej 21 A kl. 12 til 16.

Det andet store arrangement finder sted i Bredebro Idrætscenter den 20. april, hvor der vil være musik, dans og mad. Festen starter kl. 17.30 og billetter købes på telefon 7474 5533.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce