Annonce
Digeposten

Rosinen i pølseenden: Kunderne strømmede ind til det sidste

Det strømmede ind med gaver og takkehilsener fra kunderne, der er kommet i butikken Marsk Pølser igennem årene. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Torsdag i sidste uge var det slut. Slut på 37 år med hjemmelavede kålpølser, bagt leverpostej og skinker i kølemontrerne hos Marsk Pølser i Højer. Kunderne strømmede til, da døren blev åbnet og lukket for sidste gang.
Annonce

Højer: - Sådan er det.

Arne Lorenzen står med armene over kors ved siden af kølemontrerne med osten, skinken og de hjemmelavede, velkendte kålpølser. Og han har ret, når han siger, at sådan er det. For der er ikke noget, der har kunnet redde hans pølsemageri Marsk Pølser fra lukning. Han og hustruen har ellers prøvet at sælge den velbesøgte butik - dog uden held.

- Men sådan er det, siger Arne Lorenzen igen og tager et dybt suk.

Sidste torsdag var sidste dag for butikken, der har ligget på Skolegade i Højer og været ejet af ægteparret Arne og Rita Lorenzen i 37 år.

- Det var en mærkelig følelse at stå op i morges og gå ned i butikken, siger butiksejerne.

Selvom det var en svær dag for parret, som måtte sige farvel til deres livsværk, var der alligevel plads til smil og latter. Det var de loyale kunder med til at sørge for.

Selvom sidste torsdag var sidste gang Marsk Pølser havde åbent, strømmede det ind med kunder hele dagen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Ny tilværelse

Der har været travlt i butikken de seneste uger. Mere travlt end der plejer at være og selv mere travlt end i juletiden.

- Jeg havde ikke troet, at vi var så eftertragtet. Vi har ligget vandret de seneste tre uger, fortæller Rita Lorenzen.

Mens Arne kan gå på efterløn, har hun selv nogle år tilbage på arbejdsmarkedet. Hun har derfor fået arbejde i delikatessen i Kvickly, som hun glæder sig til.

- Nu skal jeg ud ad døren om morgenen og have madpakke med. Det har jeg ikke været vant til. Det er et nyt liv, men det bliver godt, smiler hun.

Men der er tid til at lede tankerne over på det nye job endnu. For kunderne bliver ved med at strømme ind i butikken. Og der er stadig masser af kød at sælge ud af.

Annonce

Kundernes farvel

- Jeg bliver nødt til at få opskriften på din leverpostej, Arne. Nu skal jeg jo selv til at lave den, siger Jeanette Petersen, der i flere år er kommet ind i butikken.

Kort tid efter lyder klokken i døren, der gør opmærksom på, at nye kunder kommer ind.

- Jeg er lige ved at græde, udbryder Hanne Mark med tårer i øjne.

- Nu er det sidste gang, vi kan handle her, så jeg har købt de sidste tykstegsbøffer, der var. Og spillemandsosten. Hvis du vidste, hvor meget jeg har spist af den.

Lidt efter kommer et nyt ansigt ind, efterfulgt af flere, der kommer for at købe de sidste pølser ind. Og alle med takkehilsener for god service og kvalitetsvarer gennem så mange år.

Da sidste kunde var gået og der var lukket og sluttet, var det tid for Arne og Rita Lorenzen samt personalet til at sige et sidste farvel.

- Vi skal ud at spise alle sammen. Og i morgen står jeg op og laver morgenmad til min kone. For hende er der jo en ny arbejdsdag i morgen, smiler Arne Lorenzen.

Armene er ikke længere over kors, men har sænket sig. Ægteparret er afklaret med situationen - også selvom det er svært.

Men som Arne Lorenzen siger: Sådan er det.

Der var stadig masser af pølser, leverpostej og skinke i kølemontrerne i butikken. Det der ikke blev solgt, kommer i Arne og Rita Lorenzens egen fryser. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kunderne skulle have en masse varer med, da det var sidste chance for at få kvalitetsvarer fra Marsk Pølser med sig hjem. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Selvom det var vemodigt for ejer Arne Lorenzen at stå bag kølemontrerne for sidste gang, var der stadig plads til smil og latter sammen med kunderne, der kom forbi. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kunderne sagde ordenligt farvel til ejerne Rita og Arne Lorenzen torsdag i sidste uge, Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der var travlt i butikken på trods af, at det var sidste gang, der var åbent. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Per giver en hånd med lokalt

Annonce