Annonce
Digeposten

Sådan får du jagttegn

For at kunne gå på jagt, skal man erhverve sig et jagttegn. Det består af en jagtprøve med både en teoretisk og praktisk del. Derefter skal man også bestå en skydeprøve.Akkivfoto: Ulrik Pedersen
For at få et jagttegn skal du igennem undervisning, som slutter af med en teokratisk og praktisk jagtprøve.
Annonce

Inden du må gå på jagt, skal du gennemføre jagttegnsundervisning for at få dit jagttegn. Undervisningen består af en jagtprøve og en skydeprøve, som begge skal bestås. Et andet kriterium for at tage et jagttegn er, at du er fyldt 16 år.

Til undervisningen vil du lære alt om vildtbiologi, vildtkending, natur- og vildtpleje, våbenkendskab, jagtformer og jægerhåndværk. Kurset slutter med en prøve, som skal sikre, at du er klar til at gå på jagt.

Her kan du tage jagttegn

Følgende steder kan du tage jagttegn i Tønder Kommune:

  • Højer
  • Bredebro
  • Løgumkloster
  • Mjolden
  • Skærbæk
Annonce

Jagtprøven

Selve jagtprøven består af en teoretisk og en praktisk del. I den teoretiske del skal du på en halv time besvare 40 spørgsmål om jagt og vildt, hvoraf mindst 36 af svarene skal være korrekte.

I jagtprøvens praktiske del skal du vise, at du kan behandle et skydevåben forsvarligt under færdsel i terræn og ved skudafgivelse. I terrænet vil der være opstillet seks vildtfigurer, hvor du skal bedømme, om skudafstanden til dem er forsvarlig. Til sidst skal du vise, at du har en korrekt skydeteknik ved at afgive skud til fire lerduer.

Når du har bestået jagtprøven, bliver du registreret i jagttegnsregisteret. Du skal altid medbringe dit jagttegn, når du går på jagt.

Annonce

Skydeprøven

Selvom du har fået dit jagttegn, kan du ikke bare gå på jagt. Du skal nemlig også bestå en skydeprøve. For at hæve trafsikkerheden, når man skyder et dyr, indførte man for nogle år siden skydeprøven.

Det er en skydeprøve, hvor en haglskydeprøve, riffelprøve og/eller en buejagtprøve skal tages - alt efter hvilken form for jagt, du ønsker at tage på. Prøverne skal bestås, før du må jage med det pågældende våben.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce