Annonce
Digeposten

Søskende giver mindesten nyt liv

Mindestenen i Søndernæs er blevet renoveret og den 11/11 kl. 11 nedlægges en krans ved mindestenen. Dagen er arrangeret af efterkommere efter nogle af de faldne. Privatfoto.

I anledning af 100året for våbenstilstanden for første verdenskrig inviteres til kom sammen og fortælling ved mindestenen i Søndernæs.

Annonce

Brøns: På Holmvej 11 i Søndernæs står en mindesten for de faldne i første verdenskrig. På stenen står også navnet på den gårdmand der boede på Holmvej 11, nemlig Niels Th. Bundegaard. Stenen er dengang rejst af de pårørende og 100 år efter bor der stadig mange efterkommere i lokalområdet.

Flemming Pedersen har overtaget den fædrene gård og bor på gården, hvor stenen blev rejst engang. Hans søskende Albert Pedersen og Tove Tersbøl har sammen med ham kontaktet kommunen og fået renoveret stenen og udarbejdet en forklarende stander, der fortæller historien om de faldne og om stenens historie. Samtidig er der flyttet en gravsten fra Brøns kirke. Gravstenen er rejst over en af de faldnes kone, Helene K. Pedersen, der siden boede på gården.

Søndag d. 11.11. kl. 11 er det 100 år siden våbenstilstanden for 1. verdenskrig og netop den dag, har de tre søskende inviteret til en mindehøjtidelighed for alle interesserede, efterkommere og venner af familien og historien.

Programmet indeholder flere elementer og starter kl. 10.30 ved stenen, hvor man hører fortællingen om stenens opsætning i Søndernæs/Astrup i 1920 og om renoveringen i år og naturligvis om de faldne. I tilfælde af dårligt vejr er der sørget for en tørvejrsløsning i værkstedet hos vognmand Palle Sørensens, lige overfor. Kl. 11.00 nedlægges en krans ved stenen og herefter er ordet frit.

Kl. ca. 11.30 kan man fortsætte til Kulturhus Emanuel, hvor Historisk Forening for Skærbæk og Omegn har arrangeret et foredrag med forfatter og lektor ved RUC Claus Bundgård Christensen, der vil fortælle om sønderjyder på øst-og vestfronten 1914-18 samt våbenstilstandsforhandlingerne op til krigens afslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Her landede støtten

Annonce