Annonce
Digeposten

Seniorbofællesskab i Toftlund er på tegnebrættet

Egon Petz er den nye formand i bestyrelsen for foreningen Seniorbofællesskab i Toftlund. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I Toftlund har en man planer om at opføre et seniorbofællesskab i den nordlige del af byen. Støtte for boligforening og bestyrelse for projektet er er på plads. Nu venter man på kommunens accept af økonomisk støtte.
Annonce

Toftlund: I Toftlund har man store planer for et nyt byggeprojekt. Står det til den nystiftede bestyrelse i foreningen Toftlund Seniorbofællesskab, skal der opføres et seniorbofællesskab i den nordlige ende af byen. Boligforeningen, Haderslev andelsboligforening, HAB, som skal stå for administrationen af bygningerne, er på plads. Det samme er de overordnede byggeplaner. Nu afventes der det sidste grønne lys fra Tønder Kommune, som på et budgetseminar i september, skal give tilsagn om, hvorvidt den ønsker at give et økonomisk bidrag på ti procent af de samlede omkostninger, som forventes at ende på omkring 60 millioner for byggeriet. Et tilsagn, som projektet står og falder med.

- Vi (foreningen Toftlund Seniorbofællesskab red.) har haft møder med kommunalbestyrelsen, som er positiv over for projektet. Nu må vi se, om de vil bevilge de penge, der skal til. Men det har jeg en stærk forventning om, at de gerne vil, siger Egon Petz, der på generalforsamlingen i sidste uge, blev valgt til formand for den nye bestyrelse.

Giver kommunen et tilsagn om ti procent af beløbet, kan der skabes en garanti for et lån på 88 procent af udgifterne. De resterende to procent skal komme via indskud fra de kommende lejere.

- Vi (foreningen Toftlund Seniorbofællesskab red.) har haft møder med kommunalbestyrelse, som er positiv over for projektet. Nu må vi se, om de vil bevilge de penge, der skal til. Men det har jeg en stærk forventning om, at de gerne vil. Egon Petz, formand for foreningen Seniorbofællesskabet i Toftlund

Annonce

Projektet

Foreningen har haft møde med grundejeren i den nordlige del af Toftlund, hvor man ønsker at opføre byggeriet. Der vil boligerne komme til at ligge i bymidten, tæt på idrætsfaciliteter, golfbane og kulturtorvet.

- Det er den bedste placering for byggeriet, siger Egon Petz.

Planen er, at der skal bygges omkring 30 boliger i form af et-plans huse på omkring 95 kvadratmeter.

På det stiftende generalforsamling i sidste uge var der 110 fremmødte personer, hvoraf 55 kom på en liste til at blive medlem af seniorbofællesskabforeningen og dermed kunne få mulighed for at flytte ind i boligerne.

- Jeg synes, det var overvældende, hvor mange der mødte op. Det viser, at der er stor interesse for projektet, sagde den nye formand.

Tidsplanen for byggeriet forventes at være med afslutning i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Digeposten

Kan alle problemer løses med apps?

Annonce