Annonce
Digeposten

Showkamp der batter

Henrik Ehlers er frivillig arrrangør af en bordtennisshowkamp sammen med Arne Sandberg. Foto: Claus Thorsted

Bordtennisstjernerne Finn Tugwell og Allan Bentsen har sagt ja til at spille en showkamp i Gasse Forsamlingshus i anledning af et lokalt 50-års bordtennisjubilæum.

Annonce

Gasse: I Gasse var der engang en driftig bordtennisklub. Den er nedlagt for længst, men folkene omkring Gasse Forsamlingshus er stadig særdeles driftige. Nu har de inviteret to danske bordtennisstjerner til at spille showkamp til fordel for forsamlingshuset. Showkampen spilles den 9. marts kl. 14.00 og selvom bordtennis måske er en smal sport med få fans, så lover arrangørerne at det bliver værd at opleve.

Bordtennis er verdens hurtigste sport og med to stjerner i Gasse, skal der nok blive en intens stemning.

- Det er jo de to der skal spille, men vi har også et par lokale spillere der har gjort det godt og de kommer også og spiller. Så der bliver bordtennis fra 14-16, siger Henrik Ehlers, der er tovholder for initiativet. Han er frivillig og har flere gange lavet arrangementer til fordel for renovering og vedligehold af forsamlingshuset.

Blandt andet bliver der samlet jern og dåser og er der på den måde samlet over 125.000 kroner ind gennem årene, og der er flere på vej.

Finn Tugwell og Allan Bentsen spiller showkamp - hvem er de?

Finn Tugwell er dansk bordtennisspiller. Han dannede double-par med Michael Maze. I 2004 vandt Maze/Tugwell bronze ved sommer-OL.Allan Bentsen vandt i 2010 bordtennis VM for veteraner. Derudover har han vundet det danske mesterskab i herresingle syv gange i løbet af 1990'erne og 10 nationale mesterskaber for hold. Den største triumf fik han, da han ved stillingen 2-2 i EM-finalen i 2005 vandt den altafgørende kamp og dermed sikrede Danmark mesterskabet for første gang.

Allan Bentsen/Finn Tugwell har også dannet doublepar i seniorkampe. De har vundet syv DM titer i perioden fra 2008 til 2018.

Tilmelding til fællesspisning kan ske på tlf. 20912273.

Henrik Ehlers er tovholder for et projekt, der nu har fået to bordtennisstjerner til en showkamp. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Jubilæum fejres

Dengang der var gang i bordtennisklubben i Gasse startede en otte-årig i klubben. Den otte-årige er nu 58 år og kan i marts fejre 50 års jubilæum som bordtennisspiller. 26 år i Gasse blev det til og Arne Sandberg, som 50-års jubilaren hedder, har efterfølgende spillet 24 år i Toftlund, hvor han stadig spiller.

Arne Sandberg har stadig tæt kontakt til moderklubben og det er faktisk hans jubilæum der har sat gang i planerne for showkampen. Ikke fordi han skal fejres, men fordi det er en god anledning til at der skal ske noget.

Det er nogle af Danmark absolutte bordtennis-superstjerner, der besøger Gasse. Allan Bentsen og Finn Tugwell har dannet doublepar og syv DM titer i perioden fra 2008 til 2018. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Et vigtigt formål

Showkampen bliver en stor event for den lille by, men det er ikke første gang at byen tiltrækker bordtennisstjerner. I 2012 blev der arrangeret en opvisningskamp der gav forsamlingshuset 50.000 kroner til renovering. I 1997 cyklede to mænd med tre hjælpere til Paris, også for at samle penge ind til forsamlingshuset. Bag mange af de tiltag står Henrik Ehlers. Ikke fordi har sidder i bestyrelsen eller andet, men fordi han synes forsamlingshuset er vigtig.

- Jeg er glad ved det forsamlingshus. Min mor har haft det engang, så jeg har altid fulgt med og er altid kommet der, siger Henrik Ehlers.

Ud over de store arrangementer har han også haft besøg af DRp4 i forbindelse med turen til Paris og sørgede dengang for at der blev sendt liveradio i flere timer fra Gasse.

Showkampen er et åbent arrangement som alle er velkomne til. Der vil blive solgt forfriskninger, både vådt og tørt, lover Henrik Ehlers. Ønsker man at deltage i fællesspisningen, der foregår samme dag kl. 18, kræver det dog tilmelding til formanden for forsamlingshuset, Anders Sørensen.

Ildsjæle som Henning Ehlers kan få ting til at ske. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce