Annonce
Digeposten

Skærbæk får ny hjertestarter efter stor indsats: Stolt over at gøre en forskel

Emmeline Helene Wieser Thygesen har med en stor indsats sikret, at en ny hjertestarter snart er at finde ved indgang B i Skærbækcentret. Foto: Emmeline Helene Wieser Thygesen
Søndag den 30. august var der indsamling for Hjerteforeningen i Skærbæk, og her var der mere end penge på spil på turene rundt.
Annonce

SKÆRBÆK: Der var rigtig meget på spil, da der søndag den 30. august var indsamling for Hjerteforeningen i Skærbæk.

Mindst 15 ruter skulle besættes, hvis Skærbækcentret skulle gøre sig forhåbninger om en ny hjertestarter ved indgang B. En hjertestarter, man længe har ønsket sig, men som det endnu ikke var lykkedes at få ja til.

De 15 ruter virkede af meget i en tid, hvor det er svært at skaffe indsamlere. Missionen lykkedes dog efter stort fodarbejde fra tovholder for indsamlingen, Emmeline Helene Wieser Thygesen.

- Det er super fedt, at det lykkedes. Man havde pludselig brugt meget tid og mange kræfter på projektet, så det betyder meget, siger Emmeline Helene Wieser Thygesen.

Annonce

Personlig sejr

En ny hjertestarter ved indgang B er af stor betydning. I dag har Skærbækcentret en hjertestarter indendørs ved svømmehallen, men den er begrænset af åbningstiderne og dermed ikke mulig at benytte, hvis der opstår en kritisk situation på et dumt tidspunkt.


Jeg kan godt lide tanken om, at jeg har været med til at gøre en stor forskel.

Emmeline Helene Wieser Thygesen, Tovholder


Det problem løses nu, og for Emmeline Helene Wieser Thygesen betyder det meget at have gjort en forskel, der kan blive afgørende for liv og død.

- Det er super stort. Jeg har stået meget på egne ben med det, og jeg kan godt lide tanken om, at jeg har været med til at gøre en stor forskel, fortæller hun.

Annonce

Positiv respons

Emmeline Helene Wieser Thygesen stod udover kampen for hjertestarten i spidsen for selve indsamlingen til Hjerteforeningen 30. august, og også det blev en succes.

- Folk i hele byen var meget positive, og der var ikke mange, der ikke havde lyst til at støtte, udtaler tovholderen, der endnu ikke kender det endelige resultat.

Hun glæder sig også over, at Skærbæk som by stod sammen i en tid, hvor det ikke er let at finde indsamlere.

- Jeg har heldigvis et stort netværk, der har været super gode til at hjælpe med. Mange venner er gået med, men der var også en del, jeg ikke kendte. Det er en super ting, at det blev en fælles ting for Skærbæk, som nu kommer alle til gavn, understreger Emmeline Helene Wieser Thygesen.

Ny hjertestarter

Den nye hjertestarter ventes opsat inden december, men der er endnu ikke endelig dato.

Skærbækcentret har flere gange søgt om at få en udendørs hjertestarter - dog uden held på grund af andre prioriteringer.

Der er flere hjertestartere i Skærbæk by, der er tilgængelige 24/7, men afstanden kan blive et problem i en kritisk situation.

Skærbækcentret ville gerne selv købe en hjertestarter, men det er en stor udgift i en tid med corona-underskud.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce