Annonce
Digeposten

Skræk-dokumentar får plejehjemmene til at reagere lokalt

Det skal sikres, at de ældre i Tønder Kommune får den helt rigtige pleje. Arkivfoto: Roland Petersen
TV2-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden" viste store svigt på plejeområdet i Århus Kommune, og nu får den også betydning for de lokale plejehjem i Tønder Kommune.
Annonce

PLEJE: Et helt igennem frygteligt syn. Det er nok den følelse, som de fleste blev efterladt tilbage med ovenpå TV2-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden". En dokumentar der gik tæt på store svigt i ældreplejen i Århus Kommune.

Dokumentaren har givet genlyd i hele landet. Også i Tønder Kommune, hvor den bliver taget meget alvorligt.

Det melder Tønder Kommune i en pressemeddelelse, hvor man er klar til at skabe mere åbenhed, information og inddragelse mellem ældre, pårørende, personale og sundhedsvæsnet generelt.

- Vi mener, at kulturen er afgørende for, at man kan opdage plejesvigt i tide. Det er nødvendigt med en kultur, hvor medarbejdere og pårørende går til ledelsen, hvis de opdager, at noget ikke er som det skal være. Det kræver, at der alle steder er en nærværende og dygtig ledelse, som signalerer åbenhed. Det har vi i høj grad allerede, men vi vil gerne bruge denne her anledning til at blive endnu bedre til at tale om tingene, udtaler Jan Præstholm, direktør for Pleje og Omsorg i Tønder Kommune i pressemeddelelsen.

Annonce

Flere initiativer

Det er langt fra sikkert, at der er problemer på plejehjemmene rundt omkring i Tønder Kommune. Alligevel er der flere konkrete tiltag på vej. Det står klart efter et møde i Sundhedsudvalget den 7. september.


Jeg har stor respekt for den arbejdsindsats der ydes og vil gerne kvittere med stor anerkendelse for de meget flotte, eksterne tilsynsrapporter, som udvalget fik præsenteret i foråret.

Irene Holk Lund, formand for Sundhedsudvalget i Tønder Kommune


Lederne af Tønder Kommunes plejecentre vil i den nærmeste fremtid tage kontakt til de pårørende til samtlige beboere for at høre deres mening om kvaliteten på det pågældende plejecenter.

I løbet af efteråret er der planlagt forløb for medarbejdere og ledere på plejecentrene om forråelse, hvor dokumentaren vil blive inddraget til dialog og læring. Endelig er der taget kontakt til Videnscenter for Værdig Ældrepleje med henblik på forebyggelse af plejesvigt.

- Vi har heldigvis rigtig mange dygtige og engagerede ledere og medarbejdere i Pleje og Omsorg, og det er dem, der i sidste ende er afgørende for, at værdigheden og fagligheden er i top på vores plejecentre, lyder det i pressemeddelelsen fra Irene Holk Lund, formand for Sundhedsudvalget.

Formanden storroser den nuværende indsats på plejeområdet, hvor hun er sikker på, at der bliver gjort en stor forskel hver eneste dag.

- Jeg har stor respekt for den arbejdsindsats der ydes og vil gerne kvittere med stor anerkendelse for de meget flotte, eksterne tilsynsrapporter, som udvalget fik præsenteret i foråret. Dog skal vi til stadighed være årvågne og reflekterende i den måde vi arbejder på, så vi kan opretholde vores niveau, understreger hun.

Irene Holk Lund opfordrer borgere, pårørende og medarbejdere til at kontakte ledelsen i Pleje og Omsorg, hvis kvaliteten i plejen ikke er, som den skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Annonce