Annonce
Digeposten

Snart venter en rasteplads for cykler

Kasserer i Rangstrup Borgerforening Inger Marie Holm (tv.), formand Christian Nielsen (midten.) og sekretær Kirsten Poulsen (th.) glæder sig til næste år at kunne åbne op for en ny cykelrasteplads lige ved det store kryds i Rangstrup. Foto: Michael Ehrhorn
I Rangstrup og omegn vil man meget gerne sætte skub i turismen, og her kan en ny rasteplads for cykler give medvind.

RANGSTRUP: Hvordan får vi flere turister til at besøge vores område? Det er et spørgsmål, som man stiller sig selv i mange lokalsamfund i Tønder Kommune. Også i Rangstrup og omegn.

I Rangstrup har man med en stærk borgerforening haft succes med flere spændende initiativer, og nu ser endnu et af dem ud til at kunne skyde op, når kalenderen rammer 2021.

Det skal ske lige ved krydset, der forbinder Rangstrupvej med Gammel Tøndervej og Over Jerstalvej, for her er der spændende nyt i vente for de to-hjulede. En cykelrasteplads.

Annonce

- Planen er at lave et sted, hvor cyklisterne kan holde pitstop. Der skal være borde, bænke og infotavle, mens der skal være klar opfordring til at bruge vores skønne naturstier, siger Christian Nielsen, formand for Rangstrup Borgerforening.

Et godt tilbud

Muligheden for at lave en ny rasteplads for cykler opstod, da Tønder Kommune selv henvendte sig til borgerforeningen i Rangstrup.


Vi har tænkt turismen rigtig meget ind i projektet.

Christian Nielsen, formand for Rangstrup Borgerforening


Her havde man nemlig et tilbud.

- Kommunen spurgte, om vi ikke ville have grunden, for jorden var kommet i overskud. Det ville vi gerne, og så opstod idéen om en cykelrasteplads, fortæller Christian Nielsen.

For formanden for borgerforeningen er det er stort plus, at den gode mulighed også kan blive en god ting for turismen.

- Vi har tænkt turismen rigtig meget ind i projektet. Agerskov Kro for eksempel har mange af dem, og her kunne det jo være oplagt at leje en cykel og se området på den måde, udtaler han.

Annonce

Håndsrækning

Den grund, hvor cykelrastepladsen skal skyde op, er ganske stor og rummelig. Det er en god ting, for stedet skal ikke alene være en mulighed for cyklisterne, selvom de er den klare målgruppe.

- Vi vil også gerne have mulighed for, at biler kan komme derind, og så arbejdes der også på planer om en shelter, lyder det fra Christian Nielsen.

I forbindelse med initiativet valgte borgerforeningen at søge hjælp til finansieringen gennem en oprettet corona-pulje i foråret, og her var der gevinst. Tønder Kommune kvitterede med 22.500 kroner.

- Det gør en kæmpe forskel, og der er stor velvilje fra kommunen til os. Udover pengene herfra bidrager vi også selv økonomisk, mens der bliver en stor frivillig indsats, understreger formanden, der håber på at se den nye rasteplads stå klar næste år i 2021.

- Håbet er, at vi kan komme i gang i efteråret. Så er det planen, at vi skal være klar til at holde indvielse i sommeren 2021, slutter Christian Nielsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Digeposten

Ægteparret Skøtts livsværk forlænges: Søn overtager begravelsesforretning

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Digeposten

Sportsforening sagde farvel til flere hundrede medlemmer

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nu skal der leges igennem: Toftlund Hallerne udvider konceptet

Digeposten

Satser på grønt lys: Toftlund Motorfest sætter turbo på planlægningen

Mest læste

Seneste nyt

Ugeavisen Tønder

Kom og få en snak om din nye avis

Digeposten

Mod strømmen: Lokal klub har fået flere medlemmer under corona-krisen

Digeposten

Medlemstilbagegang: Kommunen er dykket ned i tallene

Digeposten

Rock i Randerup: Kendte navne varmer op for de ukendte

Annonce