Annonce
Digeposten

Spis ude og hjælp dit lokale spisested

Der er fokus på det lokale, når seks spisesteder fokuserer på bæredygtighed.
Annonce

Tønder: Frem til den 23. august har seks spisesteder i Sydvestjylland fokus på de lokale råvarer. Det meddeler Sydvestjyske Smagsoplevelser, som er et netværk med 140 medlemmer blandt dem producenter og spisesteder, i en pressemeddelelse.

Tiltaget kommer efter at corona-krisen har betydet, at producenter har oplevet et fald i salget, da Danmark blev lukket ned i foråret. Men samtidig understreger Sydvestjyske Smagsoplevelser at sommeren har været god for producenterne, og at den positive udvikling gerne må forsætte.

Annonce

Fokus på bæredygtighed

De lokale fødevarer som sættes fokus på gennem kampagnen er blandt andet kanin, laks, lam og kylling.

Skærbæk Fritidscenter, hvor restaurant Staffeli holder til. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Desuden er der et ønske om at sætte fokus på bæredygtighed.

- Vi oplever et større fokus på nærmiljøet fra forbrugerne. Det handler generelt mere om bæredygtighed, miljø og dyrevelfærd, men vi ser også en større forståelse for og glæde ved at støtte de lokale producenter, selvom den gode kvalitet til tider koster lidt ekstra, siger projektkoordinator ved Sydvestjyske Smagsoplevelser Knud Hjortlund Hansen i pressemeddelelsen.

I Tønder Kommune er det Schackenborg Slotskro og Restaurant Staffeli fra Skærbæk Fritidscenter, der deltager i initiativet.

Hvis man er interesseret i at vide mere om kampagnen, findes flere informationer på hjemmesiden gastroweek.dk

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce