Annonce
Digeposten

Sportsforening sagde farvel til flere hundrede medlemmer

Formand for Frifelt Sportsforening, Keld Stenger, kunne sidste år notere et markant fald i medlemstallet - det var der en bestemt grund til. Arkivfoto: Søren Gylling
Frifelt Sportsforening oplevede sidste år et markant fald i medlemstallet, fordi tiltaget Idræt på tværs ikke kom i gang. Formand Keld Stenger tror på, at tiltaget kommer tilbage på fuld kraft.

Frifelt: Et fald på omkring 300 medlemmer i en idrætsforening er umiddelbart markant - selv under coronakrisen. Det var ikke desto mindre det, Frifelt Sportsforening oplevede sidste år - og det var der en specifik grund til.

Den store succes, Idræt på tværs, kom således aldrig i gang - holdet havde i 2019 et stykke over 300 deltagere.

- Nu ved vi, hvorfor vi har mistet dem. Havde det nu været på grund af, vi ikke gør det godt nok, så havde det være noget andet, men jeg fornemmer lidt, at de kommer tilbage, fortæller Keld Stenger, der er formand i Frifelt Sportsforening.

Annonce

Foreningen oplevede faktisk en lille stigning i antallet af voksne medlemmer, men det var ikke noget, der var i nærheden af at udligne tabet af medlemmer i forbindelse med Idræt på tværs.

Trods det store tab af medlemmer er sportsforeningen ikke ramt økonomisk, fortæller Keld Stenger.

- Det er fordi, vi ikke har haft udgifter til instruktører og halleje, forklarer han blandt andet og peger på, at kommunen har betalt for haltimerne.

Benarbejde og ambassadører

Idræt på tværs er for børn og unge fra 3. klasse og op - de kan fredag aften dyrke forskellige idrætsgrene og lave kreative ting. Deltagerne kommer fra hele kommunen, ifølge formanden.

Keld Stenger er selv idrætslærer på Skærbæk Distriktsskole og kan her gøre et benarbejde i forsøget på at få deltagerne tilbage.

- Jeg kan mærke, de mangler at komme i gang. De spørger endda til, om vi godt kunne starte op nu her. Men jeg tror, vi lige passer lidt på, og så starter stærkt op til september, fortæller formanden.

- Så vil vi gøre de store elever til ambassadører, så de får overbevist de små om, at det er en god idé at tage med, fortæller han.

Ifølge Keld Stenger er over 50 procent af deltagerne ved Idræt på tværs nogle, der ikke går til anden idræt.

- Det er meget vigtigt for mig, at vi viser, at vi kan lave noget for de unge mennesker, som ikke har nogen relation til holdsport. Dem vil vi meget gerne have tilbage - at de kommer op og får det sociale boost, fortæller Keld Stenger.

Han tror på, at Idræt på tværs på ny bliver en medlems-succes.

- Jeg regner med, at vi kommer op på fuld skrald igen da. Jeg håber, vi kommer på overarbejde, fortæller han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce