Annonce
Digeposten

Stedet man vender tilbage til

Else Bang Henningsen og Jens Erik Jensen spiller hovedrollerne hotelvært Josepha og tjener Leopold i stykket "Sommer i Tyrol" på Bovlund friluftscene. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Forberedelserne til forestillingen "Sommer i Tyrol" er i fuld gang på friluftsscenen i Bovlund. Indehaverne af de to hovedroller spilles af en erfaren herre og en debutant.
Annonce

Bovlund: - Det er det, man gør i Bovlund, siger Jens Erik Jensen og griner. Og måske er det det, man gør i Bovlund; man er med i teaterstykkerne, der hvert andet år bliver opført på friluftsscenen i landsbyen.

I hvert fald er der mange gengangere blandt rollerne til dette års forestilling "Sommer i Tyrol". Jens Erik Jensen er en af dem. Han er indehaver af den ene af hovedrollerne. Han spiller nemlig tjener Leopold.

Siden man i Bovlund fik friluftsscenen i 2000, har han spillet med i forestillinger ni gange. Inden da var han som helt lille og mange år frem med i vinterforestillingerne, der foregik inde på scenen i forsamlingshuset, der ligger lige ved siden af friluftsscenen.

- Folk mødes her, og alle er med. Forestillingerne kunne ikke laves uden alle dem, der kommer tilbage hvert andet år, siger den garvet amatørskuespiller, der selv har boet i Bovlund i over 25 år, men i dag er han flyttet til Spandet syd for Ribe.

I år er der dog også et nyt ansigt at spotte på scenen. Og hun er endda indehaver af stykkets anden hovedrolle, hotelvært Josepha. Den rolle bliver spillet af Else Bang Henningsen.

- Jeg anede ikke, hvad jeg sagde ja til, men jeg har set mange friluftspil som barn og tænkte, at det kunne være hyggeligt at prøve det af, siger Else Bang Henningsen, der bor i Lourup, men oprindeligt er fra Fyn.

Billetter til forestillingen

Bovlund-udgaven af "Sommer i Tyrol" får premiere på friluftsscenen bag forsamlingshuset onsdag den 24. juli klokken 19.30. Herefter er der forestillingen torsdag, fredag og lørdag ligeledes klokken 19.30. Sidste forestilling er søndag den 28. juli klokken 15.

Billetter købes på www.bovlundteater.dk eller på www.billetsalg.dk

Der er plads til 270 tilskuere til hver forestilling.

Annonce

Rollerne

Og det har været sjovt for debutanten på Bovlund friluftscene. Også på trods af at hun i sin rolle skal spille skarp, bestemt og af og til skal smække med dørene.

- Jeg står rigtig meget i den her positur med armene i siden, siger Else Bang Henningsen og retter ryggen og demonstrativt placerer begge arme i taljen.

- Jeg tænker, at det er sådan sure damer ser ud, griner hun.

Og grin har den 39-årige kvinde let til. Netop derfor har det for hende været lidt af en udfordring at skulle spille sur. For hun vil helst smile. Men som hun siger, så er der ikke meget udfordring i skuespillet, hvis hun skulle gøre det hele tiden.

For Jens Erik Jensen, der til dagligt arbejder som salgskonsulent for Fyns Kranudstyr, er udfordringen ved hans rolle en lidt anden. Som tjener Leopold spiller han nemlig den rolle, som Dirch Passer i filmen af samme navn fra 1964 også spillede, og det er en karakter, som han ikke vil forsøge at kopiere.

- Tager jeg udgangspunkt i at ligne Dirch, så vil jeg fejle med det samme. Derfor skal jeg spille min egen rolle og krydre replikkerne og mimikken med det, jeg selv kommer med, fortæller Jens Erik Jensen.

Annonce

Mange timer

Der bliver brugt mange timer på at øve. Cirka tre timer i hverdagene og seks timer i weekenderne seks dage om ugen bliver det til. Det har man gjort siden 1. juli. Men allerede i februar begyndte de to hovedrolleindehavere at læse på replikkerne. Ifølge de to skuespillere er det hyggeligt at være sammen med hele holdet af frivillige lys- og lydmænd, de 44 øvrige skuespillere i stykket, instruktør Pia Juul Møller og alle de andre, der er med til at gøre friluftspillet til en realitet.

På spørgsmålet om de to hovedrolleindehaver kommer tilbage til friluftsscenen om to år falder svaret hurtigt fra begge: Ja.

- Jeg skal bare lige have talt med min mand om det først, griner Else Bang Henningsen. - Det er mange timer, der ligger i vores sommerferie. Men der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil.

Sommer i Tyrol

Friluftspillet "Sommer i Tyrol" handler kort fortalt om Josepha, der ejer hotellet "Den hvide hest", som ligger ved den østrigske sø Wolfgangsee. Hotellets overtjener Leopold er hemmeligt forelsket i Josepha, men kan på grund af ansættelsesforholdet ikke forfølge sin passion.

I filmen af samme navn fra 1964 spiller Dirch Passer Leopold, mens rollen Josepha bliver spillet af Susse Wold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce