Annonce
Digeposten

Stofmisbrugere kan nu få gratis udstyr

Ina Lorenzen Kier er afdelingsleder hos Rådgivningscentret Tønder. Det er rådgivningscenteret Tønder, der nu udleverer gratis udstyr anonymt til intravenøs stofbrug. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Borgere i Tønder Kommune, der har et intravenøst stofmisbrug, kan nu få udleveret udstyr anonymt og gratis. Målet er at undgå skader og sygdomme hos brugerne.
Annonce

Tønder Kommune: Folk i kommunen, der lever med et intravenøst - det vil sige med sprøjte og kanyle - stofmisbrug, kan nu gratis og anonymt få udstyr til deres stofbrug. Det kan blandt andet være kanyler, som misbrugeren har behov for.

Formålet er at forbygge sygdomme og skader.

- Vi skal undgå, at stofbrugerne ikke deler sprøjter eller får skader som for eksempel stor, livsfarlige bylder ved at stikke med sprøjter med smittefare, siger Ina Lorenzen Kier, der er afdelingsleder hos Rådgivningscentret Tønder.

Det er en socialsygeplejerske, der er tilknyttet Rådgivningscentret, som skal have kontakten med stofbrugerne. Det er hende de kan ringe til og aftale, om udstyret skal leveres til deres hjemadresse, eller om de skal mødes et helt andet sted for sted for at få udstyret. Med udstyret følger også vejledninger til, hvordan man undgår sygdomme, og hvor man kan indlevere brugte kanyler.

Hvor mange, der kan tænkes at gøre brug af tilbuddet, har Ina Lorenzen Kier svært ved at svare på. Det skal være anonymt at benytte sig af tilbuddet, og derfor kan Rådgivningscentret heller ikke været i dialog med stofbrugerne.

- Der er misbrugere i alle kommuner også intravenøse stofmisbrugere. De skal have hjælp. Så er det lige meget om det er 5, 10 eller 20, siger Ina Lorenzen Kier.

- Vi skal undgå, at stofbrugerne ikke deler sprøjter eller får skader som for eksempel stor, livsfarlige byder ved at stikke med sprøjter med smittefare.

Ina Lorenzen Kier, afdelingsleder hos Rådgivningscentret Tønder

Annonce

Ingen krav

Der er ingen krav om at gå i behandling for at få udleveret noget udstyr. Det er ikke det, der er hovedformålet, forklarer Ina Lorenzen Kier, som dog påpeger, at det selvfølgelig kun er godt, hvis det giver en afsmittende effekt.

- Ved at stille ting til rådighed, der gør, at det ikke forværres, at man fravælger behandling, er det også en måde at hjælpe samfundet på. Indirekte forhindrer vi rigtig mange sygdomme og indlæggelser. Og vi sørger for, at borgerne har et godt liv ved at undgå helbredsmæssige forværring, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Ældrecenter slår atter døren op

Annonce