Annonce
Digeposten

STUK har gjort fugleungerne flyveklar til livet

Rektor på STUK i Toftlund Morten Thorndal kunne sende 23 glade studenter videre ud i sommervarmen og i livet. Foto: Michael Ehrhorn
Rammerne var perfekte og coronaen nærmest glemt, da STUK sagde farvel til 2020-studenterne med en flot dimission.
Annonce

Toftlund: Slutningen af juni er traditionen tro en tid, hvor det vrimler med nybagte studenter rundt omkring. Her er Toftlund ingen undtagelse, hvor Sønderjyllands Gymnasie, Grundskole og Kostskole, STUK, her i 2020 har fået sig 23 nye studenter.

Efter et par hårde dage med genstande i massevis og fest i uhyrlige varmegrader blev fejringen en smule mere formel, da der fredag var kaldt ind til dimission.

En dag der måske ikke kan hamle helt op med vognkørsel og ture i springvandet, men trods alt stadig en speciel dag. Det understreger STUK-rektor Morten Thorndal.

- Det er en festdag. Det er den tredje dimissionstale, jeg står overfor, og det er ikke en ligegyldig dag. Den vil altid være speciel, og for mange af de unge er det første gang, at det virkelig rammer dem, at de nu skal i gang med noget helt nyt, siger Morten Thorndal.

Annonce

Ingen corona

Årets årgang af studenter er en helt særlig af slagsen. Den sætning hører man ofte til en dimission, men i 2020 er det langt mere end en udvandet kliché.

STUK

STUK i Toftlund har blandt andet en toårig STX-studentereksamen, der adskiller sig fra gymnasiets typiske tre år.

Skolen rummer også kollegie samt en kostskole.

Der er en grundskole (4.-9. klasse) og en 10. klasse at finde på STUK, og generelt er der fokus på mindre miljøer og sammenhold.

De seneste mange uger har nemlig ikke været lette for de unge, der ikke har vidst, om de overhovedet måtte fejre hinanden.

- De har taget det fantastisk flot. Vi har hele tiden prøvet at manøvrere inden for de retningslinjer, der har været. Denne uges fejring har vi heldigvis kunne fuldføre stort set normalt, men desværre bliver der ingen galla endnu, fortæller Morten Thorndal.

Og meget apropos den seneste tid, er der et særligt ord, rektoren fra STUK ikke vil nævne i sin dimissionstale.

- Jeg har bestemt, at jeg ikke nævner corona med et ord. I stedet vil jeg tale lidt om de udfordringer, vi står overfor i det vestlige samfund, melder han.

Annonce

Noget særligt

Fredagens dimission var en festdag for studenterne, og i den bagende hede og de flotte rammer var det Emma Midtgaard, der fik æren af at holde årets studentertale.

- Vi har haft nogle gode dage. De seneste to dage har vi kørt studenterkørsel, og det har været noget vådt, fortæller en noget hæs men glad Emma Midtgaard.

Emma Midtgaard fik lov at holde årets studentertale på STUK, og her takkede hun kammeraterne for alle de mange oplevelser. Foto: Michael Ehrhorn

For hende som student er det ikke kun festtalen, der gør dimissionen speciel.

- Det bliver en smule mærkeligt at skulle sige farvel. Det er jo meget forskelligt, hvor meget man kommer til at se de andre herfra. Vi har dog haft et rigtig godt sammenhold, og det havde ikke været det samme, hvis vi havde været dobbelt så mange. Vi har et særligt bånd, udtaler Emma Midtgaard.

Annonce

Flyveklar

Foran de stolte forældre og pårørende blev de nybagte STUK-studenter hyldet grundigt fredag, og nu går turen så videre ud i livet.


De er flyvefærdige nu og klar til livet, og man kan sammenligne det med fugleunger, der forlader reden.

Morten Thorndal, Rektor STUK


Det gør den efter en dag, der altid vil gøre indtryk.

- Det er 23 mennesker, man har lært rigtig godt at kende. Der er dog også en glæde ved, at kunne sende dem godt videre i livet. De er flyvefærdige nu og klar til livet, og man kan sammenligne det med fugleunger, der forlader reden, slutter rektor Morten Thorndal.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Annonce