Annonce
Digeposten

Tæt på: Naturelskere bag kalender med dyreliv og vingesus

En glad sæl med en stor brasen i favnet i åen ved Rejsby Sluse pryder forsiden af årskalenderen, som Kirsten Freudendahl og Thorkild Bork Hansen står bag. Foto: Kirsten Freudendahl
Hobbyfotograf Kirsten Freudendahl og egnsvejleder Thorkild Bork Hansen er gået sammen med en kalender, der skal synliggøre naturen i Vadehavet og omkring Rejsby.
Annonce

REJSBY: Naturfotograf Kirsten Freudendahl, Rejsby, tog en formiddag helt spontant bilen ud til Rejsby sluse. Der var noget i optræk, fornemmede hun.

Pludselig kom en sæl til syne længere oppe ad Rejsby å. Den baksede med en kæmpe fisk, en brasen.  Sælen kom nærmere og nærmere, alt imens den tog godt for sig af fisken. Frygtløs nåede sælen ud til sluseområdet med den mere eller mindre fortærede brasen. I en halv times tid morede den sig med fisken både under og oven vande.


Det er spændende at synliggøre vores natur, som vi er stolte af, og synes, at andre også skal have del i.

Thorkild Bork Hansen, egnsvejleder, Rejsby


Det var et pragtfuldt syn, og Kirsten Freudendahl tog over 100 fotos af scenariet.

Et af disse fotos har nu fundet vej til forsiden af en årskalender, som naturfotografen nu udgiver sammen med egnsvejleder Thorkild Bork Hansen. Kalenderen 2021 har fået titlen ”Dyreliv og vingesus”.  I alt har fotografen udvalgt 12 motiver, der passer til netop denne titel, og Thorkild Bork Hansen har bistået kalender-projektet som koordinator.

- Det er spændende at synliggøre vores natur, som vi er stolte af, og synes, at andre også skal have del i, siger Thorkild Bork Hansen.

Prisen for kalenderen er 150 kroner, og den er trykt i et oplag på 100 eksemplarer.  Den kan købes ved henvendes til en af de to udgivere.

Skulle projektet give overskud, er det øremærket til markedsføring af lokalområdet.

Der er masser af dyreliv og vingesus i årskalenderen fra Rejsby. Et af motiverne er disse gæs over Rejsby Sluse. Foto: Kirsten Freudendahl

Det er i øvrigt ikke første gang, at Kirsten Freudendahl og Thorkild Bork Hansen danner makkerpar i et fotoprojekt. I foråret stod de sammen bag en plakat med fuglemotiver fra marsk og Vadehavet.

Det er heller ikke første gang, at Thorkild Bork Hansen er med til at udgive en kalender. Tilbage i 2001 stod han sammen med blandt andet astrofysiker Anja Andersen, skuespilleren Lars Bom og den lokale bogtrykker John Iversen bag en astronomi- og himmelrumskalender.

Kirsten Freudendahl har, siden hun som barn vandt et kamera ved en tombola, tilbragt en uendelig mængde tid i naturen bag sit kamera. Det er der kommet mange billeder, og nu også en farverig egnskalender, ud af. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Det hører med til den aktuelle kalender-historie, at sælen, der havde forvildet sig op i Rejsby Å kun med nød og næppe reddede livet. Den lokale jæger og mårhunds-ekspert Anders Petersen, Rejsby, havde af myndighederne fået tilladelse til at skyde sælen, da den under sit ophold havde gjort et kraftigt indhug i åens fiskebestand. Men sælen havde åbenbart lugtet lunten. I hvert fald blev den få dage senere set, da den fulgte en fiskestime ud gennem slusen og reddede dermed livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce