Annonce
Digeposten

Tøjekspert: 64-årige Reimer takker af efter 42 år i tøjbutik

Reimer Schmidt blev udlært i en herretøjsforretning i Gram, og efter et par års erfaring flyttede han til Skærbæk som 22-årig, hvor han har arbejdet lige siden. Pressefoto
Reimer Schmidt er et kendt ansigt, hvis man har handlet herretøj i Skærbæk i de seneste 42 år. Nu stopper han som daglig leder af Tøjeksperten, og går på efterløn.
Annonce

Skærbæk: Efter 42 år i herretøjsekviperingens tro tjeneste går 64-årige Reimer Schmidt på efterløn, når året går på hæld.

Siden 1979 har Reimer Schmidt været til at få øje på i Skærbæks handelsliv. Han søgte dengang stillingen som tøjekspedient i den daværende herretøjsforretning Buksehjørnet, som han heldigvis fik, og har arbejdet i lige siden.


Jeg havde gået og sagt til alle, at jeg ville gå på efterløn, så snart jeg havde alderen, men efterhånden som jeg nærmede mig, kom jeg i tvivl, og jeg har jo så hængt på i to år endnu.

Reimer Schmidt, daglig leder af Tøjeksperten Skærbæk


Selv da blev Buksehjørnet i 2008 købt og skiftede navn til Tøjeksperten Skærbæk, og for to år siden flyttede butikken til Storegade, hvor Reimer Schmidt fulgte med og har siden stået for den daglige ledelse, mens han har fortsat sit arbejde med at rådgive og hjælpe kunderne i butikken på bedste vis.

- Jeg kan tydeligt mærke, nu hvor det lakker mod enden, at mange kunder tilkendegiver, at de gennem årene har været glade for al den tid, de har fået hjælp og betjening af mig. Det varmer, fortæller Reimer Schmidt.

Annonce

Tid til familien

For Reimer Schmidt vedkommende har det at gå på efterløn efter så mange års butiksarbejde bestemt ikke været en nem beslutning at træffe.

- Jeg havde gået og sagt til alle, at jeg ville gå på efterløn, så snart jeg havde alderen, men efterhånden som jeg nærmede mig, kom jeg i tvivl, og jeg har jo så hængt på i to år endnu, fortæller Reimer Schmidt.

Han peger på, at det først var under corona-hjemsendelsen i foråret, at han vænnede sig til tanken om ikke at skulle stå op for at stå i butik.

- Der fik jeg en smag for at gå derhjemme, for aldrig før har jeg fået ordnet så mange projekter i hjemmet - og der er stadig flere at tage fat på endnu, forklarer han med et grin.


Der fik jeg en smag for at gå derhjemme, for aldrig før har jeg fået ordnet så mange projekter i hjemmet

Reimer Schmidt


Derudover vil Reimer Schmidt som vanligt stå til rådighed med sin hjælp og vejledning sin søn og svigersøns projekter i hjemmet, og han ser i det hele taget frem til mere tid med sin familie, der er forøget med børnebørn.

Fremtiden bringer muligvis også Reimer Schmidt rundt på verdens asfalt, da han pønser på at genoptage sin gamle hobby som motorcyklist.

Tøjeksperten Skærbæk får en ny daglig leder i Svend Skøtt, der er medindehaver af forretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce