Annonce
Digeposten

Tønder er nummer 18 over kommunal erhvervsvenlighed

Borgmester Henrik Frandsen (V) er tilfreds med Tønder Kommunes erhvervsvenlighed. Kampen er tæt blandt landets kommuner, siger han. Arkivfoto: André Thorup
Tønder indtager en plads i den bedste femtedel i Dansk Byggeris seneste analyse af erhvervs- og byggevenligheden blandt landets kommuner.
Annonce

TØNDER: Tønder indtager atter en plads i den bedste femtedel i Dansk Byggeris seneste analyse af erhvervs- og byggevenligheden blandt de danske kommuner. Analysen viser også, at Tønder Kommune igen i år holder fast ved stort set alle sine styrkepositioner.

Sidste år tog Tønder Kommune et spring op på ranglisten fra en placering som nummer 13 til en placering som nummer ni. Men selvom kommunen holder niveau på stort set alle parametre, så har det ikke været nok til at fastholde sidste års placering.


Vi ligger lunt i den gode ende af listen og konkurrencen er meget, meget tæt, så jeg håber, vi springer fremad igen til næste år,

Henrik Frandsen (V), borgmester, om erhvervsvenlighed i Tønder Kommune


Med en 18. plads blandt landets 98 kommuner, en placering som den næstbedste sønderjyske kommune i analysen og topplaceringer i flere kategorier, er borgmester Henrik Frandsen (V) dog ganske godt tilfreds med årets resultat.

- Det er altid et tæt løb i kampen om topplaceringerne - eller som man tit hører i sportsverdenen, så er det jo de små marginaler, der afgør det. Vi ligger lunt i den gode ende af listen og konkurrencen er meget, meget tæt, så jeg håber, vi springer fremad igen til næste år, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I kategorierne udbudspolitik og AB18 ligger Tønder Kommune for tredje år i træk på 1. pladsen blandt landets kommuner, det samme gør sig gældende indenfor arbejdsmarked og uddannelse, når man ser på politik om erhvervspraktik i folkeskolerne.

Analysen fra Dansk Byggeri er baseret på 22 forskellige parametre, der er fordelt på seks overordnede temaer. De enkelte temaer er: byggesagsbehandling, erhvervsaffald, udbud, kommunale investeringer og udlicitering af tekniske opgaver, skatter og afgifter samt arbejdsmarked og uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Her landede støtten

Annonce