Annonce
Digeposten

Tønder Kommune vil have trafikanter til at lægge mobilen

Tønder Kommune vil have trafikanter til at lægge mobilen.  Pressefoto: Tønder Kommune
Nu vil Tønder Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik sætte fokus på problemet med trafikanter der taler i håndholdt mobiltelefon.
Annonce

Tønder: Orange tavler med budskabet "Læg mobilen" på P-pladser og ved skoler skal i den kommende tid få lokale trafikanter til ikke at bruge håndholdt mobiltelefon.

I en pressemeddelelse fra Tønder Kommune ridses baggrunden op. Otte ud af ti tager klart afstand fra at bruge håndholdt mobil, viser en undersøgelse blandt 4.567 personer, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført i 1. halvår af 2020. Alligevel har politiet i hele landet sigtet knap 20.500 personer for brug af håndholdt mobil i løbet af årets første ti måneder. Heraf blev 1.344 trafikanter sigtet i Syd- og Sønderjylland.

Annonce

Et lille pling

Nu vil kommunen være med til at sætte fokus på problemet.

- Sæt mobilen på lydløs, lad mobilen ligge i lommen eller læg den i handskerummet. Der er mange muligheder for at blive "lægger". Vil du være "lægger", så handler det om at lægge mobilen fra dig, både når du kører bil, og når du cykler, lyder det fra Tønder Kommunes trafiksikkerhedsmedarbejder Sonja Svendsen.

- Det er paradoksalt, at de fleste trafikanter tager afstand fra at bruge den håndholdte mobil under kørslen, men alligevel er det svært ikke at give den opmærksomhed, når der kommer en besked, et snap eller en opdatering med et lille pling. Det vil vi gerne ændre på med denne kampagne, fortæller hun.

Kampagnen gennemføres i hele landet, og bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik, kommunerne i Danmark og Forsikring & Pension.

- Jo flere trafikanter, der lægger telefonen fra sig og lader den ligge under transporten, jo mere opmærksomhed flyttes til trafikken, lyder det fra Sonja Svendsen.


Sæt mobilen på lydløs, lad mobilen ligge i lommen eller læg den i handskerummet. Der er mange muligheder for at blive "lægger".

Sonja Svendsen, trafiksikkerhedsmedarbejder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Annonce